Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Så påverkas Mantorps kvällstävlingar av snöovädret

Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD
Genrebild. Snöovädret som drabbat delar av landet kan ställa till det på vägarna. Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD

Snön ställer just nu till det på flera håll i Sverige.
Mantorp anordnar tävlingarna i kväll – och har redan fått in ett par strykningar.
– Det är lite svårt att säga vart det här slutar, säger Roger Elebring, sportansvarig på travbanan.

Publicerad:

Sedan igår har SMHI utfärdat flera gula varningar då de förutspått att det kraftiga snöovädret skulle kunna innebära störningar i trafik och elnät. Några av de drabbade områdena är delar av Götaland och Svealand samt norra Kalmar och Skåne. 

Telefonen har gått varm hos Roger Elebring, sportansvarig på Mantorps travbana, under morgonen. Än så länge är det dock relativt få väderrelaterade strykningar inför kvällens tävlingar. 

– Det är fem vanliga strykningar som infektioner och sånt, och fyra på grund av transporthinder, säger Roger Elebring under förmiddagen. 

Kan behövas brodd bak

Roger Elebring berättar att det ligger runt en decimeter snö i Mantorp men att Linköping fått något mer. 

– Just nu är det uppehåll och så förväntas det vara under större delen av dagen. Det ska komma lite nederbörd i kväll vid klockan sju ungefär men det är inga mängder. Det som kan påverka banan då är om det blir nederbörd och kyla. Då kan banan banan ändra sig från sommarbana till lite mer hårt och det kan behövas brodd bak helt plötsligt.

Bergsåkers Markus Pihlström är en av tränarna som valt att stryka på grund av transporthinder. 

– Det är lite svårt att säga vart det här slutar, det är nio strykningar just nu och det lär väl bli det dubbla i alla fall, tror jag, säger Roger Elebring. 

“Kommer 23 hästar från Kalmar”

Elebring känner en viss osäkerhet kring de som ska åka från Kalmar där de i vissa delar haft ett besvärligt väder under natten. 

– Kalmar är ganska duktiga på att åka till Mantorp och där har jag inte fått en enda strykning än så länge. Det kommer 23 hästar från Kalmar ikväll. Fredrik Persson har sex hästar och Emma Holmquist har fyra. Det är lite jobbigt längs kustremsan men det finns en väg inne i landet upp till Mantorp och den är säkert mer driftsäker idag. 

Strax innan lunchtid är det hittills 13 hästar som strukits för transporthinder. 
 

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.