Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

San Moteur gör årsdebut

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
San Moteur och Björn Goop. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

På onsdag avgörs Prix Readly Express på Solvalla. I anmälningslistan finns bland andra Breeders Crown-vinnaren och kriterietvåan med.

Publicerad:

Björn Goops kriterietvåa San Moteur (e. Panne de Moteur) gör sitt första lopp sedan Breeders Crown-finalen i november. Goop startar sin häst i Prix Readly Express under onsdagens tävlingar på Solvalla.

Loppet, som är öppet för fyraåriga hästar, går över 2140 meter och autostart och har ett förstapris på 400.000 kronor. San Moteur hade en mycket framgångsrik säsong som treåring där han vann sex av åtta lopp. Han var även tvåa i Svenskt Travkriterium bakom Brambling.

För motståndet i Prix Readly Express står bland andra Mister Hercules som vann Breeders Crown för treåriga hingstar och valacker i höstas. Startar gör även kriterietrean Henry Flyer Sisu samt Hell Bent For Am som vann finalen av Breeders Course under elitloppshelgen förra året.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.