Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Segermaskin i Östersund

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Hail Mary jagar sin tionde seger i elfte starten på fredag i Östersund. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Östersund kör som vanligt dubbeltrav till helgen och redan under fredagskvällen får vi se en fyraåring med nio segrar på tio starter.

Publicerad:

Det är förstås Robert Berghs Derby-hopp Hail Mary (e. Googoo Gaagaa) det handlar om. Hästen har vunnit samtliga sina fyra lopp hittills i år och imponerade stort senast vid segern i Margaretas Tidiga Unghästserie på Solvalla. På fredag plockar Robert Bergh ut honom i ett försök i Norrlands Grand Prix med 50.000 kronor i förstapris. Tyvärr är det bara fem hästar som kommer till start. Bland annat då Reijo Liljendahls duo Demon Onthe Hill och Gerry. De två övriga är Golden Dream M.E. och Prospect Hill. Loppet avgörs över 2140 meter med bilstart.

I Östersunds Stora Stayerlopp, med 75.000 kronor till vinnaren, hittar vi hästar som Donners Am, Whippes Eggs, Doctor Doxey Zenz, Mr Golden Quick, Weekend Fun och Perfect Dynamite.

Traditionsenligt avgörs även ett damlopp (Siri Jonssons Minne), där det var meningen att tio tävlande kuskar skulle göra upp. Men bara åtta hästar anmäldes och en godkändes inte. Här ser Sandra Eriksson ut att ha en kanonuppgift bakom Daniel Redén-tränade Rose Run Sydney.

Startlistorna blir klara senare i eftermiddag.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.