Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Stort intresse för E3-uttagningarna

Foto: LENA EMMOTH / TR BILD
Svante Båth-tränade Mellby Jinx är en av de mest meriterade i uttagningsloppen till långa E3 för hingstar och valacker. Foto: LENA EMMOTH / TR BILD

I dag har det varit anmälningar till uttagningsloppen i långa E3 och glädjande nog var intresset det största på fyra år.

Publicerad:

Sammanlagt anmäldes i dag 99 treåringar till uttagningsloppen i Eskilstuna nu på söndag, varav 42 i klassen för hingstar och valacker samt 57 i stoavdelningen. Det här kan jämföras med fjolårets 85 anmälda (34 och 51). Faktum är att årets siffra är den högsta sedan 2017, då det anmäldes 101 treåringar (49 och 52).

Det här innebär att det blir fyra uttagningslopp för hingstar och valacker samt fem för stona. Mellby Jinx (e. Ready Cash, tränare: Svante Båth) och Felix Orlando (e. Orlando Vici, tränare: Per Nordström) är de två med de hittills största meriterna i klassen för hingstar och valacker. I stoklassen är det Per Nordström-tränade Good Vibes (e. Django Riff) som sticker ut. Noterbart är att Per Nordström däremot inte tar ut fjolårets vinnare av Svensk Uppfödningslöpning, Islay Mist Sisu, i långa stoklassen. Hon ska istället närmast ut i ett lopp i Halmstad för att därefter laddas för korta E3.

Här är alla anmälda till långa E3 (spårlottning sker senare i eftermiddag)

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.