Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Två nya till Hugo Åbergs Memorial

Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD
Power kommer att göra debut över kort distans i Hugo Åbergs Memorial. Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD

Halva startfältet är nu klart till Hugo Åbergs Memorial.
Det sedan Hell Bent For Am och Power bjudits in.
– Det ser spännande ut så här långt, säger Jägersros sportchef Mats Ahlkvist.

Publicerad:

Det drar ihop sig inför Jägersros storlopp Hugo Åbergs Memorial, en klassiker över distansen 1609 meter där 1.609 000 kronor väntar det segrande ekipaget. Innan torsdagen var tre hästar klara för loppet, hemmahoppet Önas Prince samt Vivid Wise As och Go On Boy. Men nu har två nya hästar dykt upp i startfältet. 

Hell Bent for Am som tränas av Sabine Kagebrant har fått en inbjudan som de tackat ja till. De skriver ägaren Stall Courant AB på Twitter och det bekräftas även av Jägersro i ett pressmeddelande.

“Hell Bent for Am tackar för vänligheten med en inbjudan till Hugo Åbergs Memorial på Jägersro den 25 juli, där vinnaren kammar hem 1 609 000 kronor. Allt verkar bra med honom efter segern på Halmstad och därmed tackar vi ja till att vara med!”, skriver de. 

Hell Bent for Am kommer som ovan nämnt från seger i senaste starten, en triumf som bärgades med tre längder. Den sexårige hingsten efter Muscle Hill har i år hittills två segrar och en andraplats i bagaget.

Power gör debut på sprint

Den andra hästen att bli klar för storloppet är Robert Bergh-tränade Power. Han kommer från en andraplats i Ulf Thoresen Grand International och ska nu göra debut över den engelska milen.

– Han gick fantastiskt bra i Norge och den insatsen gjorde att det kändes kul att ta med honom. Jag har några fler namn på gång men nu kommer vi inte att gå ut med något mer innan helgen. De som vinner i Årjäng och Mikkeli får vara med om de vill och sen har vi Prix de Washington i Frankrike där jag har krokar ute. Jag vill se vad jag får ut av helgen innan jag ger besked till någon mer, säger Jägersros sportchef Mats Ahlkvist till Travronden.

Med dagens inbjudningar är fem hästar klara. Tre svenska, en italiensk och en fransk.

– Min optimala mix är en eller två hemmahästar. Några bra utländska hästar och sen fylla på med bra svenska hästar. Det ser spännande ut så långt.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.