Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ulf Stenströmer med två segerchanser

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Det kan bli nytt segerfirande för Ulf Stenströmer efter GS75-omgången i dag på Färjestad. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Efter starka fjolår har Hattusa och Match’em fått lite andhämtning.
Nu är båda redo för att ta sig an den nya säsongen. Ulf Stenströmer åker till Färjestad med förhoppningar.

Av: Kanal 75
Publicerad:

Vi ska till Karlstad och Färjestadstravet för söndagens GS75. En tränare som gör resan från Skaraslätten till den värmländska metropolen är Ulf Stenströmer som hade ett bra år i fjol med drygt sex miljoner kronor inkört till stallet. Två hästar som bidrog var Hattusa och Match’em – som nu båda är redo för årsdebuter.

Sexåriga stoet 6 Hattusa (GS75-4) noterades för två raka segrar i övertygande stil och testade senast V75 i Halmstad, kvällen före julafton. Det blev dock en tyngre uppgift för hästen.

– Hattusa var ju grym i två starter i rad där, men fick ett tufft lopp i senaste starten då hon fick gå först ute i tredjespår. Hästen stumnade lite till slut då, jag säger inte att hon borde ha vunnit, men samtidigt skulle hon kanske ha hållit lite bättre för att få överbetyg. Nu har det fått gå lite tid och jag körde hästen i ett banjobb innan tävlingarna på Axevalla i tisdags och hästen fick gå 18,5 över 1600 meter med en lite rappare avslutning. Det verkade bra, hästen drog lite i vänstertömmen men det brukar hon å andra sidan aldrig göra i loppen när hon får på sig tävlingsbalansen och får hästar på utsidan, säger Ulf och fyller i:

– Vi hoppas att hon kommer till i loppet, hästen har ju ett hjärta av guld och jag har förhoppningar att hon ska komma tillbaka lika fin som hon varit tidigare.

Här är det ett spår en bit ut bakom vingen, vad tror du om starttaktiken?
– Hon kan öppna hyggligt utan att kanske vara något klart spetsbud, Vi tror i alla fall att hon ska vara med i öppningen och göra upp om ledningen om det är det som krävs här.

I den avslutande avdelningen kommer nästa adept från Axevallatränaren. 4 Match’em (GS75-7), en valack som numera är fem år, matchades frekvent på V75 under slutet av den förra säsongen och senaste starten härrör sig från en Klass II-final under första adventshelgen där hästen slutade femma. Nu blir det första starten på åtta veckor.

– Han fick ta det lite lugnt efter senaste starten, hästen var lite sliten och har åtgärdats lite. Men han gjorde det ju jättebra under hela förra året, höll sig fräsch och kunde verkligen utvecklas. Jag har varit jättenöjd med vad hästen gjort och jag tror det finns en del utveckling ytterligare kvar i honom. Vi hoppas att han trampar iväg från det här spåret, gör han det kommer han också kunna öppna rätt så bra.

Han har mest startat med autostart på sistone. Nu är det spår fyra i volten?
– Jo, det är ett lite frågetecken som behöver rätas ut, även om jag tycker att han uppträder väldigt förnuftigt. Vi hoppas också att han kommer kunna hantera att han nu ska tävla med skor. Men i vilket fall som helst så känns han fin i jobben och jag tror nog att hästen kommer leverera ett bra lopp.

Båda dina hästar ska räknas av spelarna?
– Det är väl två givna streck båda, men samtidigt ska man kanske gardera dem också, säger Ulf Stenströmer.

DANIEL U OLSSON

ANNONS

Ämnen i artikeln


  • Kanal 75

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.