Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Umåker erbjuder kval till Speedrace

Foto: JENNY REHNMAN / TR BILD
Håkan Persson. Foto: JENNY REHNMAN / TR BILD

Under elitloppshelgen avgörs Speedrace sedan ett par år tillbaka. I år kommer det gå att kvala in till loppet två veckor innan – Umåker kommer arrangera varsitt kval för varm- respektive kallblod.

Publicerad:

Fredagen den 13 maj har Umåker tävlingar. På banan i Västerbotten kommer de som vill säkra en plats i Speedrace två veckor senare kunna kvala in. Umåker arrangerar nämligen varsitt lopp för varmblod och kallblod över 640 meter och autostart.

Förutom 40.000 kronor i förstapris belönas respektive vinnare även med en direktplats till speedracet som avgörs på Solvalla under elitloppshelgen. I dessa lopp kammar vinnarna hem 100.000 kronor.

– Vi är glada att Solvalla med Anders Malmrot i spetsen hakade på idén direkt. Vi hoppas att detta ska bli en attraktion på fredagskvällen nu när vi äntligen får hälsa publiken välkommen på dubbeltravet i mitten av maj, säger Håkan Persson, sportchef på Umåker, till banans hemsida.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.