Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Untersteiner vs Untersteiner

Foto: MATILDA ÖHRMAN / TR BILD
Peter Untersteiner ska försöka leda från start till mål med Pere Ubu i V75-6. Foto: MATILDA ÖHRMAN / TR BILD

Peter Untersteiner tänker göra livet surt för sin son Johan Untersteiner i V75-6 på Jägersro.
– Min förhoppning är att snuva honom från start, betonar Halmstadtränaren.

Av: Kanal 75
Publicerad:

Från det innersta spåret ska Untersteiner den yngre göra allt i sin makt för att svara upp ledningen med Demon Ima i V75-6. Men farsgubben har samma position i sikte med Pere Ubu, som senast flög till spets från spår fem bakom startbilen i en klass I-final och gick undan till seger på 1.12,7 över 2 140 meter. Så fort har aldrig Demon Ima sprungit...

– Häst mot häst tror jag ändå att Demon Ima är bättre än min, men min förhoppning är att snuva honom från start och då kan han få positionsproblem, säger Peter Untersteiner och fortsätter:

– Pere Ubu verkar ha tagit det senaste loppet bra. Allting såg bra ut i de senaste intervallerna och jag ser absolut honom som min bästa segerchans i omgången.

Peter Untersteiner tror inte att Sobel Nils (V75-3) har något med segerstriden att göra i sitt lopp, men med fina stoet Eye On The Hill (V75-2) har han inte gett slaget förlorat. Hon kommer närmast från en andraplats i sin årsdebut och har toppformen i antågande. Även för hennes del avgörs mycket i starten.

– Allt har varit bra med henne efter senast. Det är ett fint sto som ska gå voltstart för första gången. Det är alltid ett litet frågetecken men hon verkar förnuftig så jag tror att hon reder ut det. Jag kan aldrig tänka mig att det blir någon rivstart, utan jag får ta iväg henne så gott det går och göra ett försök att ta dem till slut istället. Hon möter en del bra hästar men jag är nöjd med min häst.

OLA JOHANSSON

ANNONS

Ämnen i artikeln


  • Kanal 75

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.