Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

V75-omgång flyttas till Sverige

Foto: MICKE GUSTAFSSON / TR BILD
Foto: MICKE GUSTAFSSON / TR BILD

Coronaviruset påverkar V75-schemat. En kommande lördagsomgång flyttas från Norge till Sverige.

Publicerad:

Tanken var att norska Bjerke skulle arrangera en V75-omgång lördagen den 14 november. Men omgången kommer att flyttas till Sverige och Rommetravet. I ett pressmeddelande förklarar ATG varför.

– De strikta karantänsreglerna i Norge gör det väldigt svårt för svenska kuskar och tränare att närvara på Bjerke. Norska tävlingar på V75, framför allt lördagar, ska så långt det är möjligt vara ett utbyte med en blandning av svenska och norska ekipage och som situationen ser ut nu ser det inte ut att bli så, säger Nicklas Jonsson, hästspelschef på ATG.

Tävlingarna på Romme kommer att starta klockan 14.45 och V75 startar i vanlig ordning klockan 16.20.

– När Svensk Travsport nu arrangerar extra STL-tävlingar på Romme, väljer vi att erbjuda V75 dit istället för till Bjerke. Det innebär också att vi inte spelar V75 ihop med Norge den 14 november. Det är aldrig roligt att behöva ändra sina planer, men det är ett beslut som vi fattat i samförstånd med Norsk Rikstoto, säger Nicklas Jonsson.

Svensk Travsports sportchef Petter Johansson kommenterar flytten på förbundets hemsida.

– Pandemin försvårar nordiskt tävlingsutbyte just nu. I praktiken blir det nog väldigt svårt för svenska tränare att resa till Bjerke om två veckor. Därför vill vi erbjuda de svenska tränarna, hästägarna och övriga travintresserade en extrainsatt svensk STL-tävling den lördagen, säger han.

Sedan tidigare var tanken att Rommetravet skulle arrangera kvällstävlingar fredag 13 november. De tävlingarna kommer att strykas.

– Rommes nya tävlingsdag har tolv lopp, med fullständiga STL-försök och samma prispengar som en ordinarie STL-lördag. Det blir alltså ytterligare en försöksomgång i STL-meeting 8, eftersom även Bjerkes STL-försök genomförs som planerat, säger Petter Johansson.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.