Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Varmt mot kallt körs igen

Foto: OLA WESTERBERG / TR BILD
Anna Näslund-tränade Eder Bob vann Hot'n Cold förra året för Rikard N Skoglund. Foto: OLA WESTERBERG / TR BILD

Det blir en fortsättning på det speciella loppet Hot'n Cold på Umåker.

Publicerad:

Det var premiär förra året, då fem varmblod (fri startprissumma) ställdes mot tio kallblod (högst 150.000 kronor, tillägg 20 meter vid vunna 90.001 kronor). Kallbloden startade från 2140 och 2160 meter medan de varma gänget gick ut från 2600 meter. Rikard N Skoglund vann enkelt med Eder Bob och förstapriset var 75.000 kronor. Segertiden blev så bra som 1.13,8/2600 meter och varmbloden tog även andra- och tredjeplatserna genom Västerbo Fantast och Chocolate Gold. Bästa kallblodet var Obelix Rex som fyra på 1.30,5/2140 meter.

– Det är klart vi kör även i år, men däremot flyttas det hela från 7 augusti till 16 oktober. Allt för att vi ska ha större chans att få arrangera det hela inför publik, berättar Umåkers sportchef Håkan Persson.

Den sistnämnde har inte gjort klart propositionen ännu.

– Det kan bli så att jag går upp lite i klass på kallbloden, men samtidigt får det inte heller bli en omöjlig uppgift för varmbloden. Man ska också ha i åtanke att Eder Bobs insats i fjol var väldigt bra.

Förstapriset kommer att ligga kvar på 75.000 kronor och samma dag avgörs även UMIA-Mästaren med 100.000 kronor i förstapris.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.