Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Västerbo Daylight får egen stoserie

Foto: TR BILD
Åke Svanstedt och Västerbo Daylight vid segern i Grand Critérium de Vitesse i mars 2005. Foto: TR BILD

I ett samarbete med Västerbo Stuteri kommer Sundbyholmstravet i höst att instifta en ny stoserie – uppkallad efter världsstjärnan Västerbo Daylight.
– Vi på Västerbo Stuteri fick en idé om ett lopp till Västerbo Daylights ära och Sundbyholm var glädjande nog positiva på direkten, säger Michael Demmers i ett pressmeddelande.

Publicerad:

Västerbo Daylight är kanske mest känd för sin seger i Grand Critérium de Vitesse och flera världsrekord, men det handlade även i övrigt om ett sto av yppersta världsklass. 

– Västerbo Daylight var en fantastisk häst som vann tre raka montélopp innan hon åkte till Cagnes-Sur-Mer och att se hennes vinna där nere gav gåshud och glädjetårar, berättar Michael Demmers med stolthet i rösten.

Jagar poäng

Nu får hon också en egen stoserie på Sundbyholmstravet, där Michael Demmers hade A-licensen under Västerbo Daylights storhetstid. Det blir sex försökslopp från september till november med två olika propositioner (se faktarutan). De 15 ston som samlar in flest poäng i försöken får sedan vara med i finalen söndagen den 24 november. Där väntar ett förstapris på 100.000 kronor.

– Jag kommer ihåg Västerbo Daylight väldigt väl och var själv på plats då hon vann Grand Critérium de Vitesse. Än i dag blir det rysningar i kroppen när jag minns tillbaka på det loppet. När hon skulle delta i elitloppet så tog vi fram numrerade t-shirts i orange färg och det lyste upp hela Solvalla, säger Michael Wallin, sportchef på Sundbyholmstravet i ett pressmeddelande.

Vandringspriset i Prix d’Västerbo Daylight blir ständig egendom för den hästägare som lyckas vinna tre gånger.

FAKTA

Regler för Prix d’Västerbo Daylights stoserie

Det körs i sex försök från september-november 2024. Försök 2,4,6 avgörs med proposition 100.001-280.000 kr. Försök 1,3,5 körs med proposition 250.001-700.000 kr. De 15 hästar som samlar ihop mest poäng i serien är startberättigade i finalen som körs söndagen den  24 november med ett förstapris på 100 000 kr. Helrad går före halvrad gäller ej i finalen. Hästar som startat i försök 2,4,6 startar i finalen från distansen 2140 meter. Hästar som startat i försök 1,3,5 startar i finalen från distansen 2160 meter.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.