Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Wäjersten med V75-chanser

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Daniel Wäjersten. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

60 miljoner kronor hägrar i sjurättspotten.
Vill man ta del av jackpotten på V75 kan en trio från Daniel Wäjerstens hysteriskt formtoppade stall vara värd att ta med i beräkningarna.
– Rätt vad det är kommer det nog sitta en seger där, säger topptränaren om sitt skrällbud i gulddivisionen.

Av: Kanal 75
Publicerad:

Efter en lättlöst omgång förra helgen där femrättspotten frös inne, och en svårlöst omgång i onsdags där sjurättspotten frös inne, väntar en dubbeljackpot när V75 på lördagen arrangeras på Gävletravet. Även sportsligt får omgången snålvattnet att rinna till för alla traventusiaster. Två E3-finaler över 1 640 meter för högklassiga treåringar ska avgöras. Daniel Wäjersten har kvalat in en häst till vardera final och i avdelningen för hingstar och valacker står hoppet till Immanuel K. (V75-2), som efter ett småstruligt lopp avslutade rykande till andraplatsen i sitt uttagningslopp.

– Han har varit bra hela tiden men hittat ytterligare en växel nu. Jag hade en bra känsla för att han skulle kvala in och han gjorde ett riktigt bra lopp trots bakspår, säger Wäjersten.

Den här gången har Immanuel K. spår tre bakom startbilen och därmed är förutsättningarna för en fin resa betydligt bättre än i försöket.

– Det känns riktigt bra inför finalen. Vi har äntligen fått ett vettigt läge med honom och förhoppningsvis är vi med i den främre träffen. Som jag läser det är det ett väldigt öppet lopp och det blir spännande.

Hade stått över

Bergsåkertränaren har de tre senaste åren legat på en mycket hög segerprocent runt 25 men i augusti har stallet höjt sig ytterligare och visat närmast hysterisk form. Av månadens 30 lopp har det blivit 13 segrar och 23 pallplatser. Med andra ord kan inga hästar från stall Wäjersten ignoreras. Inte heller Impala Am (V75-6) som skulle få utdelningen på V75 att sticka i höjden ordentligt om hon tar hem stonas E3-final. I uttagningen hängde hon med fint som trea från rygg på ledaren och med det loppet i kroppen tror hennes tränare på en vassare prestation den här gången.

– Hon hade stått över lite inför senast och varit lite sjuk efter E3-finalen på Färjestad, så hon var i lite behov av lopp. Jag tyckte att hon var lite tung i benen men hon gjorde ändå ett bra lopp och går säkert framåt med det. Det är en jättefin häst men det klart att vi är lite utelämnade från spår sju på 1 640 meter.

"En bra känsla”

Även i högsta klassen har Daniel Wäjersten ett formstarkt skrällbud. Esprit Sisu (V75-3) avslutade senast starkt till tredjeplatsen i gulddivisionen.

– Han gör det bra hela tiden. Även fast han kan få lite tuffa lopp ibland går han till mål och han går från alla lägen och på alla distanser.

Nu har hästen spår nio bakom startbilen och distansen är 2 640 meter.

– Som vanligt när det är gulddivisionen är det ett tufft lopp men vi har fått ett ganska bra läge ändå i och med att han kan få ett rygglopp och sitter i andraspår. Jag åker ut med en bra känsla för att han ska kunna dyka upp bland de tre-fyra främsta i alla fall. Det är med några hästar som är riktigt etablerade i eliten men han har startat på mycket i guld nu och rätt vad det är kommer det nog sitta en seger där.

OLA JOHANSSON/KANAL 75

ANNONS

Ämnen i artikeln


  • Kanal 75

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.