Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Wäjersten tror på bra chans med Gooner

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Gooner och Daniel Wäjersten vid en seger på Solvalla. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Elitloppet har knappt sjunkit in innan det är dags för en ny travfest. På onsdag startar STL Sommartrav och Lindesberg är först ut med V86.
– Jag tror på en bra chans att ta hem Bergslagsloppet med Gooner, säger Daniel Wäjersten.

Av: Kanal 75
Publicerad:

Svensk Travsport storsatsar i sommar med nya grepp med höjda prissummor. STL Sommartrav, Solvallaserien, förstärkt superdag i oktober är några av nyheterna.

– Vi vill öka STL-upplevelsen ytterligare på våra 27 största tävlingar i sommar och därmed göra travsommaren ännu roligare. Från onsdagen efter Elitloppet ända fram till Jubileumspokalen är det STL Sommartrav med en samordnad stor publik- och sportfest. Det sportsliga veckoupplägget blir maffigt – dubbla STL-omgångar hela sommaren. I den mån det är möjligt kommer det alltså köras STL-divisionslopp både på onsdag och lördag vilket gör att alla topphästarna och travbanor i stora delar av landet kan vara med, skriver Svensk Travsport.

”Gooner har bra kurvteknik”

Lindesberg är först ut med en toppmatad omgång på V86. Daniel Wäjersten reser dit med en kvartett och mest intressant är 1 Gooner som lär bli favorit i Bergslagsloppet (V86-8) över kort distans.

– Gooner känns riktigt stark. Jag hade väl i tanken att vara med i Sweden Cup, men valde detta lopp i stället. Jag hoppas att vi ska kunna vara med i lite större lopp under sommaren. Gooner har tävlat bra i hela sitt liv och det tog riktig fart i juli förra sommaren. Han har många goda egenskaper och det bästa är att han är väldigt snabb. 

Är det något speciellt man ska tänka på Lindesberg?

– Det är lite snäva kurvor och det tror jag faktiskt gynnar Gooner som har bra kurvteknik.

Hur värderar du chansen?

– Jag tror på en bra chans. Läget är jag nöjd med och han är startsnabb och jag laddar från start och kör gärna i ledningen och jag kommer inte att göra några ändringar.

En riktigt spännande start gör även 2 Declan (V86-4) som gör årsdebut.

– Han är väl förberedd. Han har hög kapacitet vilket han visade förra året då han kvalade in till Svenskt Travderby. Jag har haft detta lopp i sikte ett tag eftersom han snart går ur klassen och då valde jag att ta ut honom i ett V75-försök direkt. Jag vet inte om jag kör med ett stängt eller halvstängt huvudlag. Jag förväntar mig en bra prestation och han känns väldigt fin.

I V86-6 startar stallet 4 Marlon Boko som får Örjan Kihlström i sulkyn.

– Han har ett lopp i kroppen och ska vara ännu bättre den här gången. Han är härdad i V75 och det är en bra häst helt enkelt. Han gör sällan eller aldrig ett dåligt lopp och jag tror han gör en bra insats igen.

JOAKIM BRUNDIN/KANAL 75

ANNONS

Ämnen i artikeln


  • Kanal 75

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.