Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Zidane D.E. jagar revansch på V86

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Daniel Wikberg (arkivbild). Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

Uppvärmningen inför debuten i regi Daniel Wikberg slutade med en skentur.
I kväll jagar Zidane D.E. revansch i V86-3 på Bergsåker.
– Jag hoppas att han är så pass bra i ordning att han slåss om segern, säger Östersundstränaren.

Av: Kanal 75
Publicerad:

Tyskfödde Zidande D.E. inledde karriären i hemlandet och gjorde det bra innan han hamnade i Sverige. Sybille Tinter tog över träningen och Zidande D.E. och inledde året starkt med tre segrar på fyra starter. Innan segern på Bergsåker i mitten av februari köpte ägare hos Daniel Wikberg hästen innan loppet.

– Början kunde knappast bli bättre. Jag kan inte påstå att hästen imponerade på mig innan, men det är en häst med ett stort hjärta. Han har lite för lite pengar på sig i förhållande till sin kapacitet.

När väl Zidane D.E. acklimatiserat sig i sin nya miljö skulle han debutera för stall Wikberg på hemmaplan i början av mars, men det blev inget med det, hästen ströks någon timme innan loppet.

– Jag körde honom på skogsslingan intill banan och han måste ha blivit rädd för någonting. Han slog mig ur vagnen och skenade. Han fick en muskelbristning och jag en lårkaka så det var två slagna hjältar som fick åka hem.

Testar norskt huvudlag

Efter lite omplåstring och vila startade Zidande D.E för några veckor sedan och blev oplacerad.

– Jag tycker att han var lite blek. Nu fick han trava utvändigt ledaren och den positionen gillar han inte så det var nog så att humöret svek honom lite. Han känns klart piggare i träningen och bör ha gått framåt en del till den här starten. Uppgiften ser lämplig ut och han har en ganska rutinerad kusk vilket är en fördel och sedan ska jag utrusta honom med ett norskt huvudlag. Jag tror att det ska passa honom då han är lite loj ibland.

En seger på V86 skulle betyda mycket för Daniel Wikberg som kämpar på i det tysta.

– Just nu är det lite tunt med hästar i stallet. Jag har rensat ut en del och har strax under 20 hästar i träning för dagen. Det är lite för lite och vi mindre tränare får verkligen kämpa. De stora blir större och vi mindre tränare blir mindre och mindre. En seger på V86 eller V75 betyder oerhört mycket och visar att man finns. Jag hoppas att vi kan synas lite framöver och Zidande D.E. får gärna visa sig på styva linan redan på onsdag och framöver. Det är en liten häst som alltid gör så gott han kan och lite till.

JOAKIM BRUNDIN/KANAL 75

ANNONS

Ämnen i artikeln


  • Kanal 75

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.