Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Breeders Course blir jämlikt 2024

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Epsom As vann Breeders Course-finalen på Solvalla under elitloppshelgen. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Unghästserien Breeders Course växer till nästa år. Den stora nyheten är att varje finaltillfälle växer till två lopp, ett för hingstar och valacker och ett för ston.

Publicerad:

Precis som i år kommer det under nästa år att köras finaler i Breeders Course vid tre tillfällen. Nytt är att varje dag kommer innehålla en final för hingstar och valacker och en för ston. I nuläget körs endast en final för ston under hela året.

Finalerna under elitloppshelgen kommer ha ett förstapris på en miljon kronor i båda loppen. I år tävlade stona om 600.000. Därefter körs det finaler på Jägersro under Åbergskvällen med en halv miljon i förstapris i båda loppen. På samma bana gör tvååringarna upp om en halv miljon under hösten.

– Det är något som varit efterfrågat från stoägarna och vi är glada att vi nu är där. Vi ser en positiv utveckling för hela Breeders Course, intresset ökar säsong för säsong och det är med glädje vi ser vilka fantastiska unghästar vi har, säger Magnus Rundgren, vd för Breeders Course i ett pressmeddelande. 

Fler nya lopp

Ytterligare en nyhet från Breeders Course är att det kommer köras två fyraåringslopp under derbydagen nästa år. Det kommer att vara en spårtrappa för hästar som var fullt anmälda till Breeders Course som treåringar. Här är förstapriset 250.000 kronor i båda klasserna.

Även under kriteriedagen kommer det att köras treåringslopp i Breeders Course med en kvarts miljon till vinnarna. Samtliga lopp kommer att vara grupplöpningar.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.