Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Jägersro höjer upp årgångsfinaler

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Jägersros sportchef Mats Ahlqvist kan redan nu berätta om höjda prispengar i bland annat finalen av Svensk Uppfödningslöpning. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Jägersro har redan nu bestämt sig för att höja prispengarna i några av sina största årgångsfinaler – Svenskt Uppfödningslöpning och de två Breeders Course-finalerna.

Publicerad:

Alla svenska travbanor vet redan nu på ett ungefär hur mycket pengar de har att röra sig med under 2022. Just nu sitter sportcheferna och funderar mera i detalj på vilka lopp som ska prioriteras och tvärtom. På Jägersro kan Mats Ahlqvist redan nu berätta om höjda prispengar i några av banans allra största löpningar.

– Ja, vi kommer med egna medel att höja förstapriset i finalen av Svenskt Uppfödningslöpning från 700 000 till 800 000 kronor. Det samma blir det för sommarens final i Breeders Course för treåringar medan förstapriset i Breeders Course-finalen för tvååringar under hösten höjs från 600 000 till 700 000 kronor.

Svenskt Uppfödningslöpning kommer därmed upp i samma nivå som Breeders Crown och alla hästar i premiechansen har möjlighet att dubbla prispengarna till som mest 1,6 miljoner kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.