Sveriges ledande travtidning
ANNONS

V75-hästar förgyllde bygdetrav

Foto: Petri Johansson/TR Bild
Dark Roadster och Daniel Parling tog hem speedracet när det arrangerades bygdetrav på Julmyra. Foto: Petri Johansson/TR Bild

Lopp för varmblod, kallblod och ponny. Dessutom aktiviteter för hela familjen. På lördagen lockades hundratals till bygdetrav på Julmyra.

Publicerad:

Runt 250 hästar samsas till vardags på anläggningen Julmyra. I år hade det återigen blivit dags att arrangera bygdetrav. Det gjordes med lopp för varmblod, kallblod och ponny.

Ett initiativ som lockades hundratals i publik.

– Det var bygdetrav här 2012 och 2013 och jag har anammat föregående ägare. Enligt mig är det viktigt att travet ska vara roligt och att de som hyr in sig och bor här ska få chansen att visa upp anläggningen, säger projektledaren Jeanette Prah.

Foto: Petri Johansson/TR Bild
Foto: Petri Johansson/TR Bild
Foto: Petri Johansson/TR Bild
Foto: Petri Johansson/TR Bild
Foto: Petri Johansson/TR Bild
Foto: Petri Johansson/TR Bild

Antalet publik och kvaliteten på hästarna som är här, är du nöjd?

– Ja, Anders Malmrot hade varit avundsjuk på det här. Det är första gången jag ordnar travtävlingar. Det har varit körigt att få ihop men jag hoppas kunna förfina det hela.

Blir bygdetravet årligen återkommande på Julmyra nu?

– Det vet jag inte men tanken är att göra olika jippon. Det behöver inte vara bygdetrav utan det kan vara andra saker för att skapa gemenskap. Även fast tävlingsmomentet är spännande behöver det inte vara just det utan det kan vara vad som helst, auktioner exempelvis.

Tävlingsdagen inleddes med ett speedrace för varmblod där segern gick till Emma-Sara Sjöbergs Dark Roadster (e. Super Photo Kosmos). Den sexårige valacken kamperade ihop med Daniel Parling och var så sent som föregående helg betrodd inom V75-spelet.

Foto: Petri Johansson/TR Bild
Evelina Wester och Emma-Sara Sjöberg prisades efter segern med Dark Roadster. Foto: Petri Johansson/TR Bild

Kort senare var det dags för ytterligare en V75-bekanting att plocka hem segern. Detta när Lina Tallberger lotsade sin Balotelli Crown (e. The Liquidator) först över linjen.

Foto: Petri Johansson/TR Bild
Balotelli Crown och Lina Tallberger. Foto: Petri Johansson/TR Bild
ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.