Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Brobergs ögonsten tillbaka

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Kaj Widell och Spitcam Jubb. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Han har inte startat sedan i november 2018, men nu är Micael Brobergs Spitcam Jubb tillbaka i listorna igen. Nästa veckar går nioåringen ett kvallopp på Solvalla.

Publicerad:

Åren 2016 och 2017 var Micael Broberg och Spitcam Jubb en följeton på rikstoton. I augusti 2017 slog hästen till och vann Lyon Grand Prix och kretsen kring honom kammade hem en halv miljon kronor på ett bräde.

I januari 2019 ströks Spitcam Jubb från en tilltänkt start på Bergsåker och sedan dess har han inte synts till i startlistorna. Fram till nu. På onsdag, den 21 oktober, är han anmäld till ett kvallopp på Solvalla med Kaj Widell i sulkyn.

– Först hade han problem med ett griffelben och vi opererade honom. Efter det märkte jag att det var något mer som störde honom och det visade sig att han hade en fraktur på kotsenbenet. Samma typ av skada som Zoogin fick en gång i tiden och han lyckades komma tillbaka. Nu har det gått två år och han störs inte av det. Vi får se hur han tar kvalet och hur planen blir det efter det, säger Micael Broberg.

Spitcam Jubb har vunnit 15 av sina 99 starter och har sprungit in 2.369.470 kronor.

– Jag har inte varit inne på banan och kört honom någonting, men jag känner i hästen att det är läge att kvala honom. Han känns bra i jobben och det ska bli jäkligt kul. Det är en häst som betyder väldigt mycket för mig, men jag har inga som helst krav. Men det känns som sagt i jobben att han tycker att det är kul. Han blir lite jäkligare att hålla på med, säger Micael Broberg.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.