Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Önas Prince ”vann” provlopp på 1.13,1

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Önas Prince och Per Nordström är snart redo för comeback. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Alldeles nyss avverkade Per Nordström ett provlopp på Jägersro med sin stjärna Önas Prince. Ekipaget ”vann” på 1.13,1a/1640 meter och snart väntar comeback.
– Det kändes fantastiskt bra och nu siktar vi på årsdebut 20 mars på Åby.

Publicerad:

Sex hästar tog plats bakom bilen, men Per Nordström startade längst ut trots att han hade bricka fem. Önas Prince togs lugnt första biten samtidigt som Joakim Lövgren dundrade till spets med Herbie Peak och öppnade första 500 efter 1.11,2.

Enkelt grepp

Per Nordström lämnade andra ytter varvet från mål och tog upp jakten på ledaren. Första varvet gick efter 1.13,6 och Önas Prince kopplade sedan enkelt greppet mitt på upploppet efter 1.11,7 sista 500. Segertiden skrevs till 1.13,1a/1640 meter.

– Jag hade en snittfart på min klocka på 1.12,1 och vi var som snabbast nere i 1.08,5-tempo. Det blev lite lagom att köra 1.13-tid vid andra besöket på Jägersro och jag satt bara och höll i honom över upploppet, berättar Per Nordström.

Önas Prince genomgick som bekant en knäoperation i augusti förra året, en så kallas chipfraktur åtgärdades. Inför årets säsong vill Per att hästen ska känna att det är roligt att vara på tävlingsbanan igen och därför har det nu blivit två rejäla jobb på Jägersro.

– Jag hade annars kunnat köra hemma på gården, men det är viktigt att han kommer rätt även med psyket efter de problem som hästen haft. Därför valde jag det här upplägget.

Snart comeback

Hur ser den närmaste framtiden ut?
– Vi siktar på 20 mars på Åby i ett vanligt snabblopp. Han får gå lite vanlig träning hemma på gården bara inför och jag siktar på ungefär samma upplägg som förra året. Efter årsdebuten väljer jag mellan försök till Paralympiatravet på Åby (6 april) eller på Jägersro (20 april). Sedan hoppas vi förstås på en final och sedan att ladda mot Elitloppet, säger Per Nordström.

Önas Prince har redan två elitlopp i kroppen, men nu är Nordström väldigt nyfiken på hur hästen presterar efter operationen.

– Jag tror inte att vi sett botten ännu i Önas Prince. Han kommer att kunna springa väldigt fort till sommaren.

Se provloppet här.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.