Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Adrian Kolgjini med fem chanser

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Countess Face och Adrian Kolgjini efter en seger på Solvalla i maj förra året. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Adrian Kolgjini sitter på leken med fem hästar till start när V75 avgörs på Åby. Ingen ur Jägersrotränarens kvintett ska räknas bort. Allra bäst feeling har han för Countess Face.
– Hon har sett ut som en atombomb non-stop i vinter. Jag har höga förväntningar på henne.

Av: Kanal 75
Publicerad:

Hittills i år kan stallet skryta med en segerprocent som betyder vinst i nästan vart fjärde lopp och på Åby kan siffrorna förbättras ytterligare.

– Jag är framför allt nöjd med jämnheten som stallet håller, även om hästarna inte vinner hela tiden, så går alla bra. Jag är väldigt nöjd, säger Adrian om uppstarten av året.

Fem hästar

Jägersroproffset lastar fem av dem på transporten i riktning Mölndal på lördag. På frågan om vilken som han har allra bäst feeling för blir svaret: 1 Countess Face (V75-3). Fyraåringen fick en lovande start på karriären under förra året med segrar i hälften av sina tio starter och gör nu årets första insats – direkt på V75. Countess Face ställs mot äldre kamrater i en avdelning av Diamantstoet.

– Hon har tränat på helt prickfritt och ska väl vara bättre i år, helt enkelt. Hon har sett startklar ut hela tiden, har inte brutits ned någonting i vinter utan har sett ut som en atombomb non-stop. Jag har höga förväntningar på henne den här säsongen och är helt övertygad om att jag har den bästa hästen i fältet.

Även om Muscle Hill-dottern visat obegränsad kapacitet har hon också haft sina hyss för sig. I uttagningen till Oaks i höstas stannade hon som i givakt i ledningen mitt på sista bortre långsidan. Ett liknande uppträdande visades upp senast. Men det verkar handla om banan, enligt tränaren.

– Hon har gått i ledningen två gånger efter sitt märkliga beteende på Solvalla, sedan var hästen lika knepig på Solvalla när hon återvände dit igen, så det är nog bara den banan som hon verkar avsky. Annars funkar det bra på alla andra banor.

Innerspår bakom bilen nu. Passar det fint?
– Hon fungerar väldigt bra där och plan A är att köra med ett öppet huvudlag, hon är extremt startsnabb även med det på sig. Men vi får se lite efter värmningen hur det blir med det.

Hon är yngst i gänget här. Hur är dina tankar kring att hon möter äldre motstånd?
– De är bara bra. Hon är helt obrukad och på väg uppåt, har aldrig gått barfota eller något, hon är minst sliten av dem alla.

Hög kapacitet

En annan från Kolgjini-stallet med stor kapacitet är 12 Doctor Gio (V75-1). Den Italien-födde femåringen har varit ute i hårda gäng varje gång senaste tiden och står på kronan perfekt inne i lördagens försök till Bronsdivisionen. Startspåret kunde dock ha varit roligare.

– Jag tycker vi har fått ut för lite av hans kunnande med tanke på hur han utvecklats de här senaste månaderna. Han gick bra senast, men behövde också loppet och fick gå i dödens hela vägen. Hästen är riktigt bra, men han har också spår tolv, så man får lugna ned sig lite.

Hur hanterar han voltstart?
– Han slog faktiskt i hjulet för mig vid galoppen på Åby för någon månad sedan. Så han kommer att få en bredare vagn den här gången och vi hoppas att han klarar det. Det är inte optimalt för honom med voltstart men det är också större chans att hitta en bättre position än vad det hade varit om det handlat om autostart. Annars känns han faktiskt som en stark häst, distansen passar bra, han har ju Ready Cash som farfar och det har följt med honom. Hästen är inte gynnad av kortare distanser, utan är mer stark än snabb.

Bortglömd?

1-0-1-0 är senaste resultatraden för 2 Shejk (V75-4). Även Adrian anar ett mönster för valacken.
– Han känns väl lite som en ”varannangångs-häst”. Han var en av favoriterna senast, men presterade inte bra den dagen. Det är en lite stressad häst och han har sina ”ups and downs”. Efter senaste loppet har han känts jättefin i jobben och det är extra intressant att vi rycker framskorna den här gången, det kommer att passa honom bra. Shejk känns väl lite väl bortglömd här, med tanke på att han var en favorit på V75 för bara några starter sedan.

Brorsan Dante kör 3 Boli You S.M. (V75-5). En häst som inte haft det rätta flytet på sistone.
– Boli You S.M. tappade en sko senast efter cirka 800 meter, så det var väldigt surt. Sedan vet jag inte om han hade vunnit eller inte med skorna på, men det är klart att hästarna lägger mer kraft och blir tröttare när de får sådan obalans. Nu går han i alla fall barfota runt om så att han inte ska riskera att tappa något… Jag är inte helt hundra på var formen står. Han kan behöva ett eller två lopp innan den är riktigt ”där”, men det kan också vara att han kommer att springa riktigt fort redan nu över den här distansen.

Men kommer Dante att köra som att hästen har bra form?
– Han tänker trycka av honom från start och så utrustas hästen med ett blinkershuvudlag bara han är någorlunda rimlig i värmningen. Så det kan vi nog utgå från.

Rundar allt?

Vi avslutar med 14 Bold Face (V75-7) som ser ut att få en favoritroll i Diamantstoets försök.
– Bold Face har formen varit bra på hela tiden och hon var fullt godkänd senast. Hästen fick ändå gå i dödens och det var bra gjort att vara fyra då. Nu har vi fått spår 14 och därför tycker jag att hon är ganska så överbetrodd här. Det är jäkligt svårt att ta sig runt dem därifrån och det måste klaffa rejält för att hon ska hinna fram.

Fast formen pekar alltjämt uppåt?
– Hon har haft lite småbesvär med sjukdomar, det blev lite hack i maskineriet, så det är inte omöjligt att hon är ytterligare förbättrad till den här starten. Jag blir inte förvånad om hon går runt dem, men som sagt är det väldigt svårt att lyckas med det på Åby.

ANNONS

Ämnen i artikeln


  • Kanal 75

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.