Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Current Leader på vinnarspåret

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Invändige Current Leader stod som vinnare i lördagens Klass II-försök. Utvändige Rajon galopperade på upploppet. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

BORLÄNGE. Resultatlistan vittnar om att Current Leader har haft svårt att sätta nosen först. Därför var det extra skönt för Emilia Leo när de vann Klass I-försöket i Romme.
– Vi har sett till att han känner sig som en kung hemma, säger Emilia Leo.

Publicerad:

Current Leader (e. Amaru Boko) var en av de minst betrodda i loppet. Emilia Leo hittade till ledningen men valde att släppa till The Pirate och Andreas Lövdal. Med ett drygt halvvarv till mål gick Current Leader ut som etta i andraspår och kopplade grepp på ledaren. 

På upploppet såg han ut att passeras av Rajon, men när denne galopperade höll Current Leader hela vägen till mål. Tiden blev 1.14,9a/2640 meter.

– Han öppnade snabbt och fick en bra rygg. Vi fick luckan med 500 meter kvar. Egentligen var det lite tidigt att gå ut. Hans spurt är lite kortare än så men jag tänkte att jag kanske inte får luckan senare, så jag tog den och hoppades på en bra peng, säger Emilia Leo.

“Varit mycket mentalt”

Innan lördagens start hade Current Leader mäktat med 3 segrar på 41 starter. Dessutom hade han sammanlagt 15 andra-och tredjeplatser. Nu ståtar han med två förstaplatser på de senaste tre loppen.

– Vi har kämpat för att få honom först över linjen och det har varit svårt, vilket går att se på resultatraden. Det har varit mycket mentalt. Vi har sett till att han känner sig som en kung hemma. I dag fick han också vara det på banan.

Hur har ni jobbat med honom?

– Vi har sett till att han har kompisar i hagen som han trivs med. Det har varit lite svårt att hitta rätt. Han är speciell mot andra hästar och måste få bestämma, men man vill inte han ska vara dum mot någon. Vi har fått ändra om för att han ska bli nöjd och nu verkar han vara det.

Emilia Leo blev hundraprocentig som tränare under tävlingsdagen. I lopp 12 satte hon dit fyraårige Pommac W.F. (e. Kadett C.D.). På den sista bortre långsidan svepte han till ledningen och gick undan till en enkel seger på 1.17,1a/2140 meter.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.