Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dear Friend debuterar i ny regi

Foto: TR BILD
Dear Friend. Foto: TR BILD

Dear Friend har ett cv som få andra. På lördag gör tioåringen debut i ny regi.
– Hon tränar bra och uppgiften ser spännande ut, säger Olle Wäjersten inför starten på V75 i Eskilstuna.

Av: Kanal 75
Publicerad:

Daniel Wäjerstens stall växer hela tiden och är ett av landets mest framgångsrika. För tillfället leder stallet STL-ligan med 25 segrar; totalt har hästarna sprungit in nästan 19 miljoner kronor i år varav mer än hälften i travets eliteserie.

– Det är fantastiskt roligt, hästarna tävlar jämnt och bra i stort sett hela tiden. Vi har ett koncept som fungerar och personal som gör ett kanonjobb, säger lillebror Olle Wäjersten

I takt med framgångarna fylls stallet på med nya hästar och för ett tag sedan kom toppstoet Dear Friend till gården strax utanför Sundsvall. 

Hon har tävlat i eliten i flera säsonger, sprungit in drygt 6,5 miljoner kronor och vunnit flera lopp i V75. 

Karriärens största seger togs i Finland i storloppet Seinäjoki Race med drygt 700.000 kronor i förstapris. Hn har också firat stora triumfer i Frankrike med två segrar och flera andraplatser. 

Passande proposition 

På lördag gör tioåringen debut för Daniel Wäjersten i V75 på Eskilstuna. 

– Hon jobbar fint och visst känns det att det är en bra häst. Hon har fått träna på och komma in i vårt sätt att träna. Hon har även gått ett banjobb efter 1.18/2 100 meter på ett bra sätt. 

Hur värderar du segerchansen? 

– Hon står väldigt bra inne i loppet och har tjänat överlägset mest pengar. Propositionen är passande. Hon startar lite långt ut, samtidigt är hon väldigt startsnabb, det har vi sett vid flera tillfällen. Dear Friend brukar vara bra efter uppehåll och kommer hon till så ska hon räknas. 

– Det blir barfota runt om och amerikansk vagn, den utrustningen har hon tävlat mycket med tidigare. 

Möter nya stallkamraten

Ni har även Mellby Joker i samma lopp, hur bedömer du hans chans?

– Han har mycket bra form, tränar bra och är snabb från start. Tyvärr har han ett dåligt spår och det är risk att han hamnar lite illa till. Han måste ha en hel del tur. 

Stallet har ytterligare en häst i omgången, Perkins (V75-3) som var positiv som tvåa senast.

– Det var en bra prestation. Det är en fin häst som tar positiva steg hela tiden, både i träningen och lopp. Han känns fin i träningen och trots att han också lottats till ett spår lite långt ut så ska han ses med lite chans. Vi gör inga ändringar på honom, säger Olle Wäjersten.

ANNONS

Ämnen i artikeln


  • Kanal 75

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.