Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Följ Simon och Alice hela sommaren lång

Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD
I sommar blir uppgiften för Simon Wall och Alice Engström att sprida Svensk Travsports storsatsning STL Sommartrav i sociala medier. Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD

Alice Engström och Simon Wall spelar viktiga roller i STL Sommartrav. Tillsammans reser de runt till landets travbanor och skapar innehåll till sociala medier i jakten på ny publik.

Publicerad:
FAKTA

Sommarbilagan

Det här är en text från Travrondens sommarbilaga. Hela tidningen hittar du digitalt här.

Både Simon Wall och Alice Engström har en bakgrund som aktiva inom travsporten. I sommar byter de bana. I stället för att själva vara med och tävla kommer sommaren gå ut på att sprida Svensk Travsports storsatsning STL Sommartrav i sociala medier.

– Jag började känna mig rastlös och på jakt efter en ny utmaning tyckte jag att det här lät intressant. Jag och Alice kommer att infinna oss på banorna i sommar där vi kommer att träffa massa roligt folk. Det blir utmaningar, sketcher och vi hoppas nå in bakom kulisserna hos de aktiva. Det är en ny satsning som ligger helt rätt i tiden, säger Simon Wall.

– Det lät som ett spännande uppdrag med mycket potential. Det verkar inte finnas begränsningar från något håll och jag hoppas kunna bidra med nya synvinklar och perspektiv. Jag vill vara med och visa upp det sportsliga i travet och hoppas kunna vara en bra kontakt att nå de aktiva, säger Alice Engström.

Vad kan publiken förvänta sig av er?

– Förhoppningsvis god hjälp att få bättre koll på de aktiva. Vem den och den kusken är och vilken häst de kör. Vi kommer lyfta fram många hemmakuskar och hemmatränare på tävlingsdagarna. Jag hoppas att vi lyckas utmana många aktiva i tävlingar och ge publiken en bättre bild av dem. Sedan kan publiken självklart förvänta sig bra sport, travet får ett himla lyft på sommaren, säger Alice Engström.

I en bil märkt med STL Sommartravet-logotyper från motorhuv till baklucka kommer Alice och Simon att resa genom Sverige.

– Min förhoppning är att jag och Alice kan hjälpa till med att få valet och kvalet-människorna att aldrig mer säga nej till travsporten. Vi kommer att åka land och rike runt med ett stort pådrag i sociala medier. Vi hoppas kunna involvera så stor del av våra följare det bara går. Kan man inte besöka travet för egen del ska möjligheten att hänga med på vår turné finnas i sociala medier, säger Simon Wall.

FAKTA

”Man kan säga att det var mitt genombrott”

 • NAMN: Alice Engström.
 • AKTIV INOM TRAVET SOM: B-tränare på Solvalla samt kusk och ryttare.
 • ÅLDER: Fyller 25 i juli.
 • BOR: Sollentuna.
 • FAVORITBANA:”Eskilstuna, förlåt Anders Malmrot, sportchef på Solvalla, men din bana är god tvåa.”
 • BÄSTA TRAVMINNE: ”Det finns väldigt många minnen att välja bland. Men valet faller på när Loaded Maria vann sitt uttagningslopp till Derbystoet för två år sedan.”

 

 • NAMN: Simon Wall.
 • AKTIV INOM TRAVET SOM: B-tränare på Bollnästravet.
 • ÅLDER: 25
 • BOR: Bollnäs.
 • FAVORITBANA: Bollnäs.
 • BÄSTA TRAVMINNE: ”Segern i sto-SM 2020 med Silver Jossan. Man kan säga att det var mitt genombrott. Silver Jossan drämde till de allra bästa märrarna i landet, bland andra Stjärnblomster.”
ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.