Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Frida Berghs Benita Winner – ett miljondrag?

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Benita Winner och Carl Johan Jepson. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Tränarlicensen är relativt färsk, men stallets segerprocent är hög. Den här lördagen har Frida Berg häst till start när hemmabanan Axevalla kör sin storhelg. Benita Winner kan vara ett miljondrag på V75.

Publicerad:

Frida Berg är relativt ny i branschen, men B-tränaren med Axevalla som hemmabana har haft riktigt goda resultat. Segerprocenten de två senaste åren har legat strax under trettio. Den häst av de tre som finns på träningslistan som låtit höra tala om sig mest är femåriga 7 Benita Winner, som på lördag går ut i Diamantstoets (V75-5) försök under Stochampionatshelgen på Axevalla. Något som tränaren förstås ser fram emot mycket.

– Det är jätteroligt, jag har inte haft tränarlicens så länge men har alltid hållit på med trav. Det är otroligt roligt att ha med en häst just den här helgen, säger Frida och fortsätter:
– Det har gått väldigt bra de här åren och det är väl mycket tack vare Benita Winner. Det är klart det är lättare att hålla en hög segerprocent när man har ett fåtal starthästar, men det känns inspirerande.

Vann på Romme

Benita Winner vann just ett försök i Diamantstoet på Romme i slutet av februari. Något som en månad senare följdes upp med andraplats i finalen, trots galopp. Senast, på Solvalla, räckte hon dock inte till helt och var slagen av bland andra Ivanka Amok och Celiaz, två av lördagens svåraste motståndare. Men det kan ha haft sin förklaring.

– Jag tyckte väl hon var lite sämre än vad jag hade trott, hon var en bit bakom topptrion i loppet. Jag ska inte skylla på något, för hon gjorde ett bra lopp, men hästen hade rest lite dåligt, då det var så varmt den dagen och jag tror det tog ned henne lite. Samtidigt tror jag att hon haft nytta av det loppet, för hon gick sig trött och det brukar kunna lyfta hästarna i formen lite faktiskt. Ibland behöver de ta ut sig för att de ska höja sig i formen.


Men inför den här starten så känns hästen på topp?
– Hon känns jätte-, jättefin i träningen, jag är hur nöjd som helst. Hon tränar ju ute på Bjertorp och har känts jättestark och fin, som om hon vore fyrhjulsdriven.

Det blev ett sjundespår, långt ut bakom bilens vinge. Hur ser du på det?
– Det är klart, det är ingen fördel att hamna där ute. Men alla lopp ska köras och det kunde ju varit sämre. Nu är vi ju ett snäpp längre in i alla fall. Det är svårt att säga vad som händer från start, hon är ju inte pilsnabb ut direkt och hamnar man mellan hästar så beror det mycket på hur det öppnar upp sig.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.