Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Klaus Kern efter V75-segern med Huit

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Huit svarade för en rejäl insats i lördagens Klass I-försök. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Den 8 oktober blev Klaus Kern översprungen av en flock hästar med flera benbrott som följd. Nu är han på väg tillbaka. På lördagen blev det seger på V75 med Huit. Något som värmde lite extra.

Publicerad:

Nästan 2,5 månad har gått sedan Klaus Kerns olycka. Han var ute i en hage med avelsston då en av hästarna blev rädd vilket smittade av sig på de andra. Flocken sprang då över Klaus Kern som skadade sig på flera ställen i kroppen.

– Det var ren otur. Tre revben och nyckelbenet gick av, och jag fick två frakturer i bäckenet. Det har varit en tuff tid, men det värmer verkligen med en V75-seger, säger Klaus Kern som följde lördagens tävlingar hemifrån.

Hur mår du idag?

– Jag är inte helt frisk men går ut i stallet. Jag kan inte bara sitta hemma. 

Rejäl insats av Huit

Lördagens V75-seger togs av fyraårige Huit (e. Pascia’ Lest) som kördes av Oskar Kylin Blom. På den sista bortre långsidan avancerade han i tredjespår och tog sig fram som etta i andraspår. Därifrån avgjorde han till seger på 1.12,0a/1640 meter.

– Jag trodde jättemycket på honom i dag. På tisdagen innan loppet körde jag jobb med honom och han kändes kanonfin. Jag trodde att jag hade bästa hästen i loppet och att han kunde vinna den tunga vägen. Det visade han i dag.

– Det var bra att de körde i 1.09-tempo första 500 metrarna. Om de inte gjort det är jag säker på att Oskar hade kört fram tidigare. Hästen trivs bra i dödens.

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Huit efter lördagens seger. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Att Huit fick göra jobbet i tredjespår på den sista bortre långsidan var inte heller något som bekymrade kusken.

– Jag är jättenöjd med hästen. Jag visste inte riktigt hur loppet skulle bli kört, men det var tacksamt att jag kom ned i tredje utvändigt. När de styrde på bakifrån var jag glad över att få gå först i tredjespår. Han är otroligt läcker när man kommer fram utvändigt. Han ger sig inte häst mot häst, säger Oskar Kylin Blom.

Bästa året sedan 2020

För dagen har Klaus Kern fyra hästar på sin träningslista. I år har de sprungit in över 550.000 kronor. Det klart bästa resultatet på flera år. Han jobbar också tätt med dottern Sybille Tinter. Tillsammans driver de hennes verksamhet som gett flera V75-segrar den senaste tiden.

– Det går bra för hästarna här på Armanbo. Förra veckan vann Filippa B.J. på Åby och innan dess var det Miramax B.R. som vann på V75. Jag och Sybille tränar alla hästarna tillsammans. 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.