Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Obesegrad i år – nu första barfota

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Judge Dredd Sisu är ett av "stallskriken" inför lördagens STL-finaler. Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Han är obesegrad i år efter fyra starter och har imponerat i segerloppen.
Nu blir Judge Dredd Sisu ett av omgångens stallskrik – när favorithotet ska tävla barfota runt om för första gången i karriären.
– Det känns som att barfota och jänkarvagn är hans grej. Vi har en stark feeling tror att det ska få bra effekt, säger tränaren Petri Salmela.

Av: Kanal 75
Publicerad:

Boden-tränaren har tre hästar till start i V75, när det är STL-finaler på Solvalla. En av dem är Judge Dredd Sisu (V75-6) som har tagit fyra raka segrar på lika många starter i år. Näst senast imponerade han stort när han vann V75 på Bergsåker, trots en tuff resa via tredjespår fram till ”dödens”. 

Senast blev hästen lite för laddad och galopperade i en trång situation i första sväng, men kom ändå tillbaka och vann loppet. Nu är det dags för barfota runt om för första gången i karriären och det låter onekligen mycket intressant för hästen som är andrahandsfavorit från spår nio tillsammans med Mika Forss. 

Enligt spelexperten Leon Hallén, i V65 Direkt, så florerar det ett ”rykte på stan” om att kusken Mika Forss ska ha uttalat sig att Judge Dredd Sisu nu kommer att ”flyga” när det blir barfota runt om. 

– Han tror det men man vet aldrig. Det kändes ganska klart redan i höstas att jänkarvagn och barfota är hans grej, säger Petri Salmela om den femårige valacken.

 – Man kan inte garantera något men vi har en stark feeling att det ska ge bra effekt. Nu när det är final och många fina hästar med så måste vi prova. Det är bakspår och vi behöver alla möjliga växlar, och på så sätt måste vi chansa lite.

Foto: TR BILD
Petri Salmela har goda förhoppningar på Judge Dredd Sisu. Foto: TR BILD

Hur känns hästen efter senaste starten? 

– Han har bara fått lugn träning hemma men känns riktigt fin. Hästen har gjort några otroligt fina prestationer både på Bergsåker och i Örebro senast där han också var väldigt bra. Vi har aldrig trimmat honom utan bara tagit det lugnt. Efter senast var vi till veterinären men allt var frid och fröjd och det var inga stora saker. Nu är det lite längre mellan starterna men jag tycker att det är min bästa chans, säger Salmela.

“Räknas trots läget”

Boden-tränaren har ytterligare två hästar med i V75 som båda slår ur underläge. En av dem är Quantity Of Time som kommer från seger i V75 på Mantorp senast. 

Quantity Of Time (V75-4) har fått två riktiga lopp i kroppen och formen borde komma mer och mer och vara ännu bättre nu. Man visste när man anmälde att man skulle få det här läget i spårtrappan men jag tror som sagt att hon kommer att vara ännu bättre än på Mantorp. Hon hade ganska mycket krafter kvar i mål senast. Det är fina ston emot men hon är under utveckling och måste räknas trots läget. Hon mötte de bästa fyraåriga stona i fjol och är allround och klarar alla distanser, säger Salmela.

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Quantity Of Time är en av Petri Salmelas finalhästar på Solvalla. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

”Tror han kommer utvecklas enormt i år” 

Den tredje hästen är Staro Royal Mark, vilket är en lillebror till självaste Makethemark, i den andra avdelningen som avslutade starkt som trea i V75 på Bergsåker näst senast, men som tröttnade helt senast efter ett lopp utvändigt om ledaren. 

Staro Royal Mark (V75-2) har varit senare i utvecklingen än sin bror men nu när han har blivit valack så har han hittat rätt melodi. Jag tycker att formen är lika fin som den var inför senast men man får bara glömma det loppet. Det fanns förklaringar. Hästen är lite speciell som han har varit i karriären men han har riktigt bra kapacitet och jag tror att han kommer att utvecklas enormt i år. 

– Jag körde honom igår (torsdag) i Stockholm och var riktigt nöjd. Jag tror att formen är lika bra som på Bergsåker och han kan öppna men det viktigaste är att han håller sig lugn. Då har han en speed till slut om han har en bra dag och jag hoppas att han får ett fint lopp, säger Petri Salmela.

MICHAEL CARLSSON/KANAL 75

ANNONS

Ämnen i artikeln


  • Kanal 75

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.