Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Så gick snacket på Bollnästravet

Foto: LUCAS ERICSSON/TR BILD
Bollnästravets stallbacke under lördagen. Foto: LUCAS ERICSSON/TR BILD

BOLLNÄS. Så gick snacket på stallbacken under lördagens STL-omgång i Bollnäs

Publicerad:

V75-1 – STL Silverdivisionen

– Han hamnade för långt bak och det blev lite ryckigt. Han var lite seg men ändå okej.

(Stefan P Pettersson om fjärdeplacerade Born To Run)

– Han bromsade under stor del av loppet och sista 500-600 metrarna ville han springa. Formen sitter men när han inte får rygg så bromsar han nästan hela tiden.

(Mika Forss om sjätteplacerade Amalencius B.B.)

– Han hade nog inte sin bästa dag. Vi behövde inte gå ut förrän 600 kvar. Då bevakade jag dödens men fick inget svar alls. Jag fick gå tillbaka på innern och sen stannade Tomas Petterssons häst. Han hade lite högre puls än vanligt efteråt och den gick inte ner heller. Han var nog nedsatt av något.

(Zeb Jonasson om oplacerade Jerka Sting)

V75-2 – STL Klass II

– Vagnen tippade helt enkelt när vi vände upp. Det var olyckligt men det gick bra. Jag lyckades hålla hästen och alla klarade sig bra. Sen galopperade han från start och ställde sig inte. Annars kändes han bra. Vi får komma igen.

(Anders Eriksson var med om en otäck incident med Sparky´s Dream i det första startförsöket)

V75-3 – STL Gulddivisionen

– Han gick faktiskt bra. Att gå i dödens är inte hans melodi men jag tyckte ändå att han höll bra. Han var slagen med 20 meter men prestationen var ändå okej. Det var bättre än vad det kanske såg ut som.

(Erik Adielsson efter femteplatsen med Milliondollarrhyme)

– Det saknas lite grann i honom. När han är så lugn  att det går att köra 1,13,5 har han inte den allra bästa formen. Det går inte att göra när han är som allra vassast i humöret. Då drar han iväg själv lite. Det handlar inte om hans hjärta och lungor utan den lilla extra energin fattas.

(Per Lennartsson om Click Bait som blev trea från ledningen)

– Han fick en fin resa men loppet passade inte honom. Det gick långsamt under den andra femhundringen och han hade gynnats av ett högre tempo, men han var samtidigt inte helt på topp.

(Mika Forss om Syngery som föll tillbaka och tog sista pengen)

V75-4 – STL Kallblodsdivisionen

– Jag är jättenöjd. Han fick göra grovjobb och den som vann gick i rygg på oss. Min häst gör ett fantastiskt lopp. Jag kan inte vara besviken när han gör det så bra.

(Jessica Sidbäck efter andraplatsen med Farmpilot)

V75-5 – STL Klass I

– Hon var duktig. det hjälpte när några av favoriterna galopperade men hon gjorde lite jobb själv under de sista 600 metrarna och var nära att vinna. I början av upploppet kändes det bra men Henrik Svenssons häst hade överlägsen fart till slut.

(Mika Forss efter andraplatsen med Cayenne S.L.M.)

V75-6: STL Diamantstoet

– Jättebra. Jag drog norsken 500 kvar och då var hon nära att hoppa, men hon gick riktigt bra. Vi satt en bit bak och jag gick med i tredjespår. Jag velade på om jag skulle chansa mellan hästar eller ej, jag vet inte hur det hade blivit om jag gjort det, men hon kändes så jäkla fin att det var läge att prova.

(Zeb Jonasson om Brezze som spurtade till fjärdeplatsen)

– Infinity Sisu tappade travet och hoppade i sista sväng. Hon kändes stark och hade krafter kvar men hon fick inte riktigt travet med sig.

(Per Lennartsson om Infinity Sisu som blev utan pengar)

V75-7 – STL Bronsdivisionen

– Han kändes riktigt fin, det blev hård körning i första sväng och när jag slutade köra så tappade han fokus och blev lite rullig, men han kändes precis lika fin som innan så jag är inte orolig.

(Erik Adielsson om Drake Kronos som diskvalificerades)

– Han kändes som en rund miljon men jag fastnade bakom Jorma när hans häst stannade. Sen hoppade Magnus Djuses häst på utsidan och jag kom inte undan någonstans. På upploppet gick han dubbelt så fort som de andra. Han var magisk. Det känns att det finns lite klass i honom.

(Per Lennartsson om Daven Port som sköt till vasst som sexa)

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.