Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Solvalla tar över påskdagens STL-dag

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

På grund av kvarkautbrottet på Rommes stallbacke har påskdagens STL-dag flyttats.
Nu står det klart att Solvalla blir arrangör.
– Sammantaget bedömer vi att Solvalla passar bäst för den här STL-tävlingsdagen, säger Robert Karlsson i ett pressmeddelande.

Publicerad:

Svensk Travsport meddelande under onsdagen att Rommes tävlingar på påskdagen, den 9 april, flyttas på grund av kvarkautbrottet på stallbacken. Ny arrangörsbana skulle presenteras senast fredag den 31 mars.

Redan nu är beslutet fattat. Det blir huvudstadsbanan Solvalla.

Utvärderade flera alternativ

– Vi har valt att arrangera STL-tävlingsdagen på Solvalla. Vi utvärderade ytterligare några tänkbara alternativa banor i den här delen av landet, men allt sammantaget bedömer vi att Solvalla passar bäst för den här STL-tävlingsdagen under påskhelgen, säger Svensk Travsports sportchef Robert Karlsson i ett pressmeddelande.

Anmälningstiden till tävlingsdagen löper ut på söndag förmiddag.

Stor speldag

Påsken är en ekonomiskt viktig tid på året för spelbolaget ATG, och därmed för travsporten i stort, vilket särskilt gäller påskdagen. Jackpottpengar på V75-spelet har fonderats under en tid och i nuläget ligger över 37 miljoner kronor i sjurättspotten. Prognosen från ATG säger att det totalt kommer att finnas 67 miljoner kronor att spela om, enbart i högsta vinstpoolen.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.