Sveriges ledande travtidning
ANNONS

STL på Dannero med Ådalspriset och Guldtäcket

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Pär Ländin-tränade Axel Ruda startar på söndag i Ådalspriset på Dannero. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

På söndag är det STL-tävlingar på Dannero med Kriteriet och Kriteriestoet för kallblod som de stora höjdpunkterna. Men dessutom avgörs både Ådalspriset och ST:s Guldtäcke.

Publicerad:

Numera är det 500.000 kronor i förstapris i såväl Kriteriet som Kriteriestoet. Öystein Tjomsland dominerar i antal finalister genom fyra i Kriteriet och tre tjejer i Kriteriestoet.

I Ådalspriset för högsta klassen är det 2140 meter med bilstart och 150.000 kronor till vinnaren som gäller. Här gör Diamanten sin första start sedan Sweden Cup under elitloppshelgen (oplacerad). Han möter bland andra Readly Lavec och Axel Ruda.

I handikapploppet ST:s Guldtäcke blir det som vanligt klurigt för spelarna att ranka hästarna från de olika tilläggen. Här startar bland annat Jan-Olov Persson-tränade 1.18-travaren Bäcklös Uriel. Senast i Skellefteå fick han dock nöja sig med tredjepriset.

Här är de anmälda hästarna till Dannero (spårlottningen blir klar senare i eftermiddag).

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.