Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

De har chansen att gå ut i EM för ston

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Conrads Rödluva mot EM för ston på hemmaplan. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Nu är seedningen klar till EM för ston på Solvalla. Den svenska rankingen toppas av Conrads Rödluva, Activated och Mellby Free.

Publicerad:

Nästa onsdag under Jubileumspokalskvällen på Solvalla är det dags för sto-EM tillika Prix Maharajah med 900.000 kronor i förstapris. Som vanligt är det upp till UET-länder att nominera sina kandidater och varje land har rätt tre till startande i finalen.
– När alla länders förstarankade sto har fått plats i loppet fylls startlistan med först Sveriges andrarankade, och därefter övriga ländernas andrarankade. Dessa kommer in i loppet efter bästa medel- eller långdistansrekord. Om det behövs gör man sedan likadant med ländernas tredjerankade hästar. Och skulle det fortfarande finnas startplatser kvar i loppet fylls dessa med hästar från värdlandet, det vill säga Sverige, säger Petter Johansson på Svensk Travsport om proceduren.

17 hästar är preliminärt anmälda till loppet. Definitiv anmälan sker på torsdag morgon.

De förstarankade stona från respektive land är garanterade framspår i loppet över full distans med bilstart. Den svenska listan toppas av Conrads Rödluva och tränaren Daniel Redén meddelar också på Solvallas Twitter-konto att hästen kommer gå ut i EM.

Elva svenska ston har chansen att vara med i sto-EM och de sex främsta på listan är garanterade en plats i finalen: 
1. Conrads Rödluva
2. Activated
3. Mellby Free
4. Staro Miami
5. Dear Friend
6. Racing Brodda
-----------------
7. Unique Juni
8. Hevin Boko
9. Galactica
10. Wild Love
11. Aleppo Pine.

Danmarks representant i loppet blir Steen Juuls Commit Boom Bay. Jerry Riordans Tessy d'Ete och Timo Nurmos Une Etoile Gar försvarar de italienska färgerna. Norge har nominerat en trio: i tur och ordning Öystein Tjomslands Thankful, Björn Goops I Love Paris och Trond Anderssens Miracle Tile.

I fjol gick Sto-EM till danskregistrerade Uza Josselyn, Erik Adielsson och tränaren Rene Aebischer. 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.