Sveriges ledande travtidning
ANNONS

E3-vinnaren Dea Grif jagar ny tung titel

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Dea Grif och Santtu Raitala vid segern i korta E3 förra året. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

34 hästar är anmälda till årets upplaga av Stosprintern. På tisdagen blev det officiellt vilka hästar som gör upp i uttagningsloppen kommande måndag.

Publicerad:

De 34 hästarna kommer att fördelas på 4 försök. Tio av dem kvalificerar sig för finalen som körs Sprintermästartorsdagen med 800.000 kronor till vinnaren.

I listan över anmälda hästar finns fyra miljonärer. Mest pengar på kontot har Mattias Djuses Kayla Westwood med 2,4 miljoner intjänat. Hon har varit både trea i Oaks samt tvåa i Drottning Silvias Pokal.

Jerry Riordan plockar ut vinnaren av korta E3, Dea Grif, medan Paul Hagoort gör resan till Halmstad med Julia Sisu. Den fjärde miljonären i Stosprintern är Fredrik Wallins Global Dancer vars största merit hittills är segern i Sikta mot stjärnorna i Mantorp i mitten av oktober.

Försöksindelningen samt startspåren blir klara under tisdagen.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.