Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Floris Baldwin fick sista platsen till Paralympiatravet

Foto: MONTAGE/TR BILD
Floris Baldwin, Kristian Malmin och Trond Anderssen. Foto: MONTAGE/TR BILD

I mars sade Trond Andersson att han hoppades på en inbjudan till ett större lopp med sin nioårige stjärna Floris Baldwin.
Under söndagen kom inbjudan som han väntat på.

Publicerad:

Norske proffstränaren Trond Anderssen, med hemmabana Bjerke, tackade ja direkt då frågan kom om han ville ha med sin Floris Baldwin (e. Passing Renka) i Paralympiatravets final.

– Jag har en häst i väldigt fin form så nu ska det bli spännande med spårlottningen. Han är normalt travsäker och startsnabb. Det här blir förstås det tuffaste lopp som han har startat i men har kommer inte att  göra bort sig. Det är jag säker på, säger Trond Anderssen.

Efter segern i Algott Scotts Minne på Åby i mars så sa Anderssen i ATG Live att han gärna såg att hästen fick en inbjudan till något storlopp under året.

– Ja, jag minns att jag sa det och det känns skönt att det också blev så. Jag tycker att hästen är värd den här platsen. Det blev visserligen galopp i går bakom bilen, men han var nog lite för pigg. Så där gör han inte normalt. Det blev det ett snabbjobb för honom i stället och under veckan får han träna lite i skogen. Han kommer med full form på lördag.

I sulkyn på lördag sitter tränarkollegan Kristian Malmin.

Trond Anderssen själv går en tuff kamp mot sin cancersjukdom.

– Just nu mår jag rätt bra och har svarat bra på de mediciner som jag får. Jag är försiktig optimist även om jag har en allvarlig prognos. Förhoppningen är att hålla sjukdomen i schack och kunna leva med den, säger Trond Anderssen.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.