Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hell Bent For Am vann igen – 1,4 miljoner kronor intjänat i maj

Efter att ha inlett sin karriär i USA exporterades Hell Bent For Am till Sverige inför treåringssäsongen.
Det ser ut att ha varit ett bra drag av ägare Stall Courant.
I Håkan Wallner Memorial – Treåringseliten – tog hästen tredje raka segern och sprang in en miljon kronor.

Publicerad:
Foto: TR BILD
Foto: TR BILD

Hell Bent For Am har sina papper i ordning. Med flerfaldiga miljonärskan Nalda Nof som mor och Muscle Hill som far hade han stora förväntningar på sig inför tävlingskarriären.

Som tvååring vann hästen debuten på 1.12,2/1.609 meter för tränare Marcus Melander i USA. Därefter strulade det för hästen och de efterföljande tre starterna slutade inte i dur. Efter säsongen flögs hästen till Sverige och Stefan Melander och här har han haft en alldeles fantastisk inledning. Under maj månad har det blivit tre segrar på lika många starter – och 1,4 miljoner kronor intjänat.

De två inledande segrarna i Sverige togs på enkelt sätt från spets, men den här gången fick hästen verkligen visa prov på styrka. Efter en halvknackig inledning blev det vida spår i första sväng innan Hell Bent For Am kom fram utvändigt om ledaren. 

Över upploppet krigade han ned Bolero Gar och gick undan med säker marginal. Som tidigare nämnt var det en miljon kronor i förstapris. Segertiden skrevs till 1.11,9/2.140 meter, en tiondel från Aetos Kronos världsrekord.

– Hästen blev lite brydd från start och tvekade, så vi kom inte iväg som jag velat. Det blev en jobbig inledning, men i och med att han känts så pass bra i de tidigare starterna hade jag inte gett upp. I dag fick han verkligen bekänna färg, men han gjorde det fantastiskt bra. Han visade styrka i dag, så förhoppningsvis ska han klara av alla distanser, berättade kusken Kihlström efteråt, med Svenskt Travkriterium i åtanke.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.