Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Inför finalen på hemmaplan: "Allt är tipptopp med dem"

Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Good Vibes och Per Nordström vid segern i uttagningsloppet till Svensk Uppfödningslöpning. Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

I fjol vann Per Nordström Svensk Uppfödningslöpning med Revelation. Till årets final har han kvalat in tre adepter – och hemmatränaren är optimistisk på förhand.

Publicerad:

Per Nordström jagar andra raka titeln – den tredje totalt – i Svensk Uppfödningslöpning. 2014 var hans Denim Boko bäst och för ett år sedan vann Revelation.

Årets uttagningslopp kom till väldigt stor del att handla om Jägersrotränaren. Stallet selade ut tre hästar – och de var etta, etta och tvåa i mål.

– Det var verkligen full pott för vår del. Efteråt verkar allting tipptopp också. Jag har ingenting att klaga på. Uttagningarna kunde inte ha slutat på bättre vis och hästarna har fått fina utgångslägen i finalen. Ingen av hästarna har reagerat negativt på prestationerna och tiderna de sprang och jag tror att de kommer att vara i fin form på lördag. Enligt mig är det helt perfekt med två och en halv vecka mellan försök och final, säger Per Nordström.

• Du vann i fjol med Revelation, bedömer du att någon av årets finalister har kapacitet att vinna?
– Det har de visat. Måttstocken man har är klockan och de har visat att de absolut har de kvaliteterna. Jag hoppas att någon av mina är först i mål, men jag kan inte sära på dem. Det blir dagsform och löpningsförlopp som avgör vilken av mina som är längst fram.

Per Nordström kör Good Vibes i finalen. Peter Ingves får på nytt stifta bekantskap med Islay Mist Sisu medan Örjan Kihlström sitter upp bakom Felix Orlando.

Stall Per Nordström har haft ett framgångsrikt år på tävlingsbanan. Bland annat har Grande Diva Sisu vunnit Stosprintern och Önas Prince tagit hem en final av Breeders Course. Hans hästar har tagit 22 segrar på 95 starter och sprungit in 4 946 900 kronor. Det ger ett snitt på drygt 52 000 kronor intjänat per start.

– Vi är kanonnöjda med året. Det här blir det sista stora loppet vi är med i och jag hoppas verkligen att vi ska få vara med och slåss om segern. Då får man verkligen säga att vi haft ett kanonår.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.