Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Jag är rädd om min häst"

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Zack Bris och Oskar Kylin-Blom kommer inte till start i E3-finalen. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

E3-finalen för hingstar och valacker har drabbats av en tredje strykning. Återigen är orsaken pågående veterinärbehandling.
– Någonting lär göras. Det är ett tecken på att det är någonting som är fel, säger Oskar Kylin-Blom.

Publicerad:

I skrivande stund återstår endast nio hästar i E3-finalen för hingstar och valacker. Detta sedan Revelation, Selected News och Zack Bris strukits från loppet. Synonymt med hästarna är att alla strukits för pågående veterinärbehandling.

– Min häst blev sliten efter uttagningarna och jag valde att gå igenom honom med veterinär. Jag är rädd om min häst och valde att behandla och stryka honom i stället för att chansa och starta, säger Oskar Kylin-Blom som tränar Zack Bris.

Det är tolv dagar mellan försök och final i E3. Oskar Kylin-Blom är av åsikten att det behövs få till en förändring. Gällande utrustningen, men också kring tävlingsschemat.

– Jag tänker att det kanske behöver tänkas om gällande loppen för unghästarna. Generellt är jag emot att unghästarna går med annat än vanlig vagn och skor runt om. Vi behöver få ned farterna i loppen. Nu tävlade jag min häst på det viset, men han blev ändå sliten. Jag förstår att många tar stryk av att vara med i de tidiga unghästloppen. Alla är inte färdiga för att springa så fort så tidigt.

Hur ser du på att tre hästar i samma final strukits för pågående veterinärbehandling?

– Det ser inte bra ut. Någonting lär göras. Det är ett tecken på att det är någonting som är fel. Jag skulle föredra om det var tre veckor mellan försök och final i ett sådant här lopp för att hästarna ska hinna återhämta sig. Jag tror att det behövs för att få mer hållbara hästar på sikt. Vi måste försöka behålla våra hästar under längre tid.

E3-finalerna avgörs på Bergsåker med ett förstapris på 950.000 kronor i respektive lopp.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.