Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

“Vilken fantastisk häst”

När startbilen släppte fältet var hon ensamt sto i den yppersta eliten.
När mållinjen kom var hon bara ensam.
Double Exposure vann Hugo Åbergs – hur enkelt som helst.

Publicerad:
Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

Spetsstriden blev inte speciellt spännande. Double Exposure (e. Donato Hanover) var klart snabbare än de invändiga samtidigt som de utvändiga konkurenterna inte var nära att ta sig förbi. Daniel Redéns sto satt i ledningen in i första sväng och sedan var det faktiskt spel mot ett mål. Efter en inledande kilometer på 1.10,5 ökade Double Exposure när upploppet närmade sig och då kunde ingen följa. Hon vann enkelt på 1.09,2a/1609 meter. 

– Vilken fantastisk häst. Jag tror Örjan saknar ord. Hon börjar klättra nu, hon är en ny Delicious alltså, sade Daniel Redén till Kanal 75 strax efter målgång. 

– Efter Kalmar sa jag väl att det började bubbla så där i kroppen. Man undrade vad det är för häst. Vi har ju vetat det en längre tid, men matchat henne lugnt mot ston. Det känns så jävla skönt, fortsatte Redén. 

Under loppets gång fick Double Exposure  tidigt sällskap av Tae Kwon Deo och Adrian Kolgjini, som lämnade köpositionen så fort positionerna var intagna. Ekipaget avlöste Björn Goop och Vitruvio i dödens. Den senare fick således gå först i tredjespår när Ecurie D. Och Erik Adielsson attackerade via tredjespår 700 från mål. Mitt i slutsvängen galopperade Vitruvio och då kunde Christoffer Eriksson flytta ut Cokstile, som hade gått i rygg på ledaren, och attackera via tredjespår. Det räckte till en andraplats för Wilhelm Paals nyförvärv. Tae Kwon Deo höll till tredjeplatsen samtidigt som Ecurie D. spurtade in som fyra.

Förstapriset i Hugo Åbergs Memorial var 1 609 000 kronor. Efter uppvisningen var även segerkusken Örjan Kihlström tagen av prestationen. 

– Hon är unik härlig individ, det har hon alltid varit. Verkligen kul att hon fick vinna ett stort lopp och slå de bästa hingstarna. Det finns ju inte att lämna de här hästarna på det här sättet. Speciellt en märr. Det är helt otroligt faktiskt, sa Kihlström till Kanal 75. 

 

 

 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS