Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Bengurion Jet är en stjärna"

Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Bengurion Jet. Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

Bengurion Jet vann på makalösa 1.08,8 i Sverige-debuten.
Nu utmanar fyraåringen eliten i Åby Stora Pris.
– Den här hästen är något extra-extra, säger Sinead Sernicoli i Alessandro Gocciadoros stall.

Av: Kanal 75
Publicerad:

Alessandro Gocciadoro har laddat rejält inför lördagens travfest på Åby. Italienaren startar åtta hästar varav fem på V75.

I huvudnumret Åby Stora Pris med 1,5 miljoner kronor till vinnaren sitter Alessandro Gocciadoro upp bakom Bengurion Jet som svarade för en makalös uppvisning i Sverige-debuten senast då han vann på 1.08,8 i ett fyraåringslopp på Jägersro över sprinterdistans.

Sinead Sernicoli i stallet berättar följande om stallets chanser på Åby.

– Bengurion Jet är en stjärna! Han har gjort allting rätt sedan han kom till vårt stall och gett Alessandro allt han önskat. Jag sa före senaste loppet att vi förväntade oss att han skulle springa väldigt snabbt och det gjorde han. I loppet före i Rom vann han ett grupp I-lopp trots att han hade ett virus i kroppen. En normal häst klarar inte det, det vet alla, men den här hästen är något extra-extra.

– Hästen åkte tillbaka till Italien efter det senaste loppet. Allt är normalt med honom och resan till Åby har inte heller varit några problem. Det är tre varv denna gång och han möter äldre hästar. Självklart har vi respekt för dem men Alessandro skulle aldrig starta hästen i ett lopp som detta om han inte trodde att han skulle klara det. Startspåret är bra och han kommer att öppna snabbt. Han kommer gå med öppet huvudlag, jänkarvagn och barfota runt om igen.

”Vår bästa chans under dagen”

Om övriga hästar på V75 säger Sinead Sernicoli så här:

Benedetto O.P. (V75-4) är bra när han tävlar på sin högsta nivå, men han är inte så enkel att hantera. Senast slog han huvudet i startbilens vinge och galopperade. Som jag sa, när han tävlar på sin högsta nivå är han bra, men hästen är inte enkel och du vet aldrig exakt var du kan förvänta dig av honom. Han går barfota runt om, vanlig vagn och öppet huvudlag.

Borboletta (V75-4) fick gå utvändigt ledaren på Hagmyren. Det blev för tufft för henne den dagen. Hon är bättre med autostart och nu kan vi ändra från vanlig vagn till jänkarvagn igen. Hon går barfota runt om och öppet huvudlag. Jag gissar att det är några som är för svåra att slå när det handlar om medeldistans.

Zap di Girifalco (V75-5) har gjort fem riktigt bra lopp sedan han började tävla för vårt stall. Born Unicorn var för bra senast och nu har han spår 3 och vår häst spår 8 så det blir svårt att få revansch. Med en bra resa kan han vara bland de tre. Han går barfota runt om, jänkarvagn och öppet huvudlag.

Amornero Roc (V75-6) vann lätt senast på Axevalla. I loppet före var han slagen med en halv längd av Admiral As och vad jag kan se finns det ingen häst av Admiral As kaliber i detta lopp även om det är flera bra hästar för en bronsdivision. Jag tycker att han ska vara favorit från ett perfekt startspår och tror detta är vår bästa chans under dagen. Det blir jänkarvagn, öppet huvudlag och barfota runt om igen.

LARS-OVE PETTERSSON – KANAL 75

ANNONS

Ämnen i artikeln


  • Kanal 75

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.