Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bengurion Jet klar för Åby Stora Pris 2021

Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Bengurion Jet. Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

Fältet till Åby Stora Pris börjar ta form.
Europas kanske största snackhäst – Bengurion Jet – blev under torsdagen klar för loppet tillsammans med Åbergs-vinnaren och ett hemmahopp.
– Han imponerade kolossalt på mig, säger sportchefen Jon Walter Pedersen i ett pressmeddelande.

Publicerad:

Sedan tidigare var Moni Viking, Carat Williams, Milligan’s School och Ce Bello Romain klara för Åby Stora Pris med 1,5 miljoner kronor till vinnaren.

Efter Hugo Åbergs-dagen har ytterligare tre hästar fått inbjudan:

  • Who’s Who
  • Bengurion Jet
  • Pacific Face

Den förstnämnde spårade runt om i Hugo Åbergs Memorial, fyraårige Bengurion Jet närmast chockade trav-Sverige genom att vinna på 1.08,8 över kort distans medan hemmatränade Pacific Face kommer från seger i Axevalla Maraton. 

– Bengurion Jet imponerade kolossalt på mig i tisdags och Gocciadoro tackade ja direkt. Han framhöll även hästens styrka och med tanke på speedprofilen som han visade i tisdags blir det riktigt spännande att se honom, säger Åbytravets sportchef Jon Walter Pedersen.

Åby Stora Pris körs 14 augusti över 3 140 meter.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.