Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Blé du Gers till Åby Stora Pris

Foto: BURT SEEGER
Foto: BURT SEEGER

Från Oslo till Kouvola och vidare till Mölndal. Blé du Gers är klar för Åby Stora Pris.

Publicerad:

Franske Blé du Gers (e. Quinoa du Gers) är ute på turné i Norden – en lyckad sådan. Efter en seger på Charlottenlund och ett tredjepris i Harper Hanovers lopp vann den nioårige valacken Oslo Grand Prix i söndags.

Nästa stopp blir Kymi Grand Prix i finska Kouvola och därefter väntar Åby Stora Pris. Blé du Gers gör Moni Viking sällskap i storloppet som körs den 8 augusti.

– Blé du Gers är en häst som jag alltid haft i tankarna när det har gällt Åby Stora Pris, redan under fjolåret var han på tapeten, säger Åbytravets sportchef Jon Walter Pedersen i ett pressmeddelande.

– Han imponerade på mig senast i Oslo även om loppet blev kört i ett tempo som Blé du Gers drog nytta av. Jag blev glad när Frode Hamre berättade att Åby Stora Pris var ett naturligt mål. Nu är två styrkefenomen klara för loppet och det känns bra.

Blé du Gers kom nyligen till Frode Hamre från Jean-Michel Bazires stall i Frankrike. Norrmanen ser fram emot att ta ut hästen över tre varv på Åbytravet.

- Han var mycket stark och rejäl i Oslo Grand Prix och är en häst som borde passa perfekt på den långa distansen i Åby Stora Pris, säger Hamre.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.