Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kennedy klar för Åby Stora Pris

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Kennedy i tidigare regi. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Fyra hästar är nu klara för Åby Stora Pris den 13 augusti. Den senaste att bjudas in är sjuårige Kennedy som tränas av Erik Bondo.
– Jag tror att jag har en häst som kan överraska stort, säger tränaren i ett pressmeddelande

Publicerad:

Hästen tränades av Adrian Kolgjini fram till november 2021 då han gick i träning hos Erik Bondo. Under vintern och våren har det blivit flera vinster på Vincennes och på slutet har han radat upp segrarna. Nu väntar alltså start i Åby Stora Pris som körs över 3.140 meter med 1.500.000 kronor till vinnaren.

Kennedy är en riktigt fin häst som aldrig har gjort mig besviken. Det ska bli roligt att komma till Åbytravet och testa honom och jag tror att jag har en häst som kan överraska stort. Det blir Gabriele Gelormini som kommer att köra Kennedy den 13 augusti. Troligen tar jag med mig ytterligare några hästar till ramloppen, säger Erik Bondo i ett pressmeddelande.

Såhär kommenterar Åbytravets sportchef Jon Walter Pedersen inbjudan.

– Jag blev väldigt nöjd då jag fick samtal från Erik Bondo efter det att han haft en dialog med sina ägare och beslutat att tacka ja till inbjudan i årets upplaga av Sofiero Åby Stora Pris med 1,5 miljoner kronor i förstapris. 

– Kennedy är ju en häst vi i Sverige känner till då han tidigare var i team Kolgjinis vård. I Frankrike har han verkligen blommat ut, något som hans många segrar vittnar om, och en segermaskin vill alla se så jag är mycket nöjd med att han tar turen till Mölndal och tror han blir en spännande joker i årets upplaga, säger Pedersen i pressmeddelandet.

Nu är fyra hästar klara för Åby Stora Pris. Två ytterligare har fått en inbjudan men ännu inte tackat ja. Se dessa nedan.

FAKTA

Åby Stora Pris 2022 – Klara hästar

Häst – Tränare

  • Best Ofdream Trio – Erik Killingmo
  • Hail Mary – Daniel Redén
  • Kennedy – Erik Bondo
  • Milligan's School – Stefan Melander

Åby Stora Pris 2022 – Inbjudna hästar (ej klara)

Häst – Tränare

  • Stoletheshow – Frode Hamre
  • Staro Leonardo – Joakim Lövgren

 

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.