Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Moni Viking starkast i Åby Stora

Det såg ut att bli en svettig upploppsduell. Men inte ens Who’s Who kunde stå emot Moni Vikings sylvassa avslutning i Åby Stora Pris.

(TV: Bilder från ATG)

Publicerad:
Foto: TR BILD
Foto: TR BILD

Örjan Kihlström såg ut som en vinnare efter att ha övertagit ledningen med Who’s Who samtidigt som Björn Goop och Moni Viking hamnade i tredje utvändigt. Goop väntade med attacken till den sista bortre långsidan och då bet det bra. När slutsvängen kom gick det undan värre och Moni Viking stred utvändigt om Who’s Who och vid upploppets början låg ekipagen sida vid sida. Då visade Moni Viking ytterligare en gång att han har en sylvass speed att tillgå efter rygglopp.

– När man fäller ner skygglapparna är det som att dra i gasen på ett jetplan, säger Björn Goop till Kanal 12.

Ledaren hade dessförinnan avverkat de första två kilometerna på 1.13,7. Sedan gick det snabbare. När allt var över hade Moni Viking vunnit på 1.12,4a/3140 meter – nytt världsrekord över tre varv med bilstart.

– Han fick ett bra lopp, men det gick lite sakta en bit i loppet och det gynnar hästarna där framme. Det har vi sett i loppen i dag. Moni var ruskigt duktig, säger Goop.

Segern i Åby Stora Pris var värd 2 000 000 kronor och Moni Viking tog därmed tredje segern över tre kilometer för Björn Goop. Bakom vinnaren hade Who’s Who inga problem att hålla undan till andrapriset. Sedan blev det hårt i mål mellan Wilhelm Paals Cokstile, som fick ett lopp i tredje invändigt, och Johan Untersteiners Cyber Lane som spurtade vasst en bit ut i banan. Målfotot visade fördel den sistnämnde.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.