Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Daniel Redéns nästa mål med Don Fanucci Zet

Foto: SOPHIE NYBLOM
Don Fanucci Zet vinner Norrbottens Stora Pris närmast före stallkamraten Born Unicorn. Foto: SOPHIE NYBLOM

Senast blev det seger i Norrbottens Stora Pris. I veckans avsnitt av Solvalla Podcast berättade Daniel Redén om framtiden för Don Fanucci Zet – och för Hail Mary.

Publicerad:

Senast tog Don Fanucci Zet revansch för galoppen i Elitloppet. Örjan Kihlström körde sig till ledningen efter ett halvvarv av Norrbottens Stora Pris och höll sedan undan närmast före stallkamraten Born Unicorn.

I veckans avsnitt av Solvalla Podcast gästar Daniel Redén. Där fick Solvallatränaren frågan om kommande matchningsplaner för Don Fanucci Zet.

– Jag siktar väl på att han förhoppningsvis ska få gå samma väg som Propulsion gjorde. Att först starta i Årjäng och sedan i Hugo Åbergs Memorial. Det är min plan, sade Redén i Solvalla Podcast.

Årjängs Stora Sprinterlopp avgörs 16 juli över 1640 meter med 600.000 kronor till vinnaren. 26 juli på Jägersro avgörs Hugo Åbergs Memorial över 1609 meter. Vinnaren där belönas med 1.609.000 kronor.

Daniel Redén har tidigare för Travronden berättat att Don Fanucci Zet på sikt kan komma att matchas i USA.

– Det hade varit kul att låta honom få avsluta karriären där. Sedan när det eventuellt skulle bli i så fall vet jag inte, men det hade varit roligt, sade Redén efter segern i Boden i lördags.

Hail Mary har inte startat sedan andraplatsen i Elitloppet. I Solvalla Podcast gav Redén sin syn på hästens tid efter det – och hur framtiden kan komma att se ut.

– Som väntat har jag fått jobba lite grann efter Elitloppet. Jag ville få en paus på honom då han fick tre ganska täta starter. Nu får han jobba på i några veckor. Vilket lopp det blir vet jag inte men jag skulle gärna se att det blir ett lopp över 2100 meter nästa gång han kommer ut, sade Redén.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.