Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Delicious U.S. mot Årjäng Stora

Foto: MARTIN LANGELS/ALN
Örjan Kihlström stiftade bekantskap med Delicious U.S. och han strödde lovord över stoet. Foto: MARTIN LANGELS/ALN

1.10,1a/1.640 meter i Bergslagsloppet. Stall Zets Delicious U.S. hade lekstuga i sommarsolen i Lindesberg ikväll.

Publicerad:

Örjan Kihlström körde Delicious U.S. (e. Cantab Hall) för första gången och från spår långt ut på vingel blev det en lugn inledning. I täten kördes det friskt och det bet väldigt bra när sexåringen fick marschorder. Hästen var överlägsen på 1.10,1a/1.640 meter och förstapriset i Bergslagsloppet uppgick till 100.000 kronor.

- Jag ska bygga ett rum i mitt hus, jag tycker om den här hästen så himla mycket. I vintras hade vi problem, men vi börjar komma till rätta med dessa. Är allt bra är det Årjäng som gäller och jag hoppas verkligen att Örjan kan köra, sade tränaren Daniel Redén.

Årjäng Stora Sprinterlopp körs lördag den 11 juli. Förutom förstapriset på 600.000 kronor ligger en biljett till Hugo Åbergs Memorial i potten.
- Riktigt skoj att få köra henne en gång. Hästen är inte stor, men rör sig fantastiskt fint och hon var väldigt bra, sade Örjan Kihlström.

Village Surprise svarade för en svettig insats i ett försök i Diamantstoet. Peter Cederins häst fick trava utvändigt ledaren hela vägen och satte klorna i ledaren kort före mål på bra sätt. Hon kördes av Erik Adielsson och är obesegrad efter två starter med Solvallakusken.

Jonathan Palema höll undan

Försöket i bronsdivisionen gick till Pär Hedberg-tränade Jonathan Palema. Carl Johan Jepson placerade sjuåringen tidigt i ledningen och hästen höll undan med minsta möjliga marginal.
- Jag visste att det var bra hästar som jagade och han fick verkligen sträcka på sig. Jag trodde vi hade torskat, sade Jepson.

Claes Sjöström hade den starkaste hästen i Bo Palmgrens Minneslopp över tre varv. Sexåriga stoet Tequila Palema fick fin resa i andra ytter och hade grepp i början av upploppet.
Från samma position segrade Global Patriot i ett lopp över sprinterdistans. Femåringen tränas och kördes av Magnus Jakobsson.

I ett fyraåringslopp med sex deltagare spårade Jorma Kontio med Zenit Brick. Hästen tränas av Timo Nurmos.
Bo Westergårds Princess Of Love bärgade en bekväm spetsseger för Ulf Ohlsson.
You To Lovely verkar riktigt på gång. Stoet hade inte presterat på länge, men efter vila vann hon direkt för sin tränare Lars-Åke Söderholm efter snygg avslutning i vida spår.

Resultat V86

Rätt rad: 2-3-12-8-7-6-3-2
Åtta rätt: 6.354 kronor
Sju rätt: 42 kronor
Sex rätt: jackpot

Omsättning: 16.463.394 kronor         
Antal system: 451.947 stycken

FAKTA

Fornaboda

Fornaboda Travbana
Box 120
711 23 Lindesberg
Tel: 019-20 88 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 20,0 m
Bredd 1640: 19,7 m
Upploppets längd: 192 m

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.