Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Amerikanska Breeders Crown – direkt i ATG Live

Foto: Malin Albinsson/TR Bild
Björn "Bernie" Norén ska kommentera Breeders Crown-finalerna på Pocono Downs: "En av årets bästa tävlingsdagar." Foto: Malin Albinsson/TR Bild

Natten till söndag blir det amerikanskt trav i rutan. ATG erbjuder spel till Pocono Downs och sänder direkt från Breeders Crown-finalerna.
– En av årets bästa tävlingsdagar, säger Björn "Bernie" Norén som ska kommentera storloppen ihop med Daniel Olsson.

Publicerad:

2.950.000 dollar för travarna och nästan lika mycket för passgångarna. Det tävlas om svindlande summor i helgens Breeders Crown-finaler på Pocono Downs. De svenska tränarna väntas lägga beslag på betydande delar av kakan och på onsdagen blev det klart att tävlingarna visas direkt i ATG Live med Daniel Olsson och Björn "Bernie" Norén som kommentatorer.

Den senare gör debut i rutan och får inleda med ett riktigt dödgrävarskift. Sändningen börjar nämligen inte förrän 23.55 på lördagskvällen svensk tid.
– Man får väl se till att sova ordentligt och dricka mycket kaffe. Men jag brukar inte ha några problem med att hålla mig vaken. Jag följer både travet och hockeyn där borta. Och om Daniel blir trött får jag väl sparka honom lite på smalbenen emellanåt, säger Norén.

Hur högt håller du den här tävlingsdagen?
– Det är en av årets bästa. "It all comes down to the Breeders Crown", brukar man säga eftersom det är den sista stora fajten för allihop. I år har vi dessutom otroligt bra – och jämna – lopp både på trav- och passgångssidan.

Vilken final ser du mest fram emot?
– Treåringsmärrarna. Det var länge sedan jag såg en så otroligt stark grupp som årets, man måste nästan gå tillbaka till 1996 och Continentalvictory.

Noréns favoriter i samtliga finaler

Tvååriga hingstar:
Gimpanzee imponerade väldigt mycket senast. Han har gått bra hela året i New York Sire Stakes och fick en liten vila av Marcus Melander efter det. Han gjorde ett väldigt bra lopp i försöket – kom upp på utsidan och hade sedan mycket krut kvar i mål. Det är en otroligt fin häst som hade toppbetyg redan som åring.

Tvååriga ston:
Woodtime Charm är överlägsen sina konkurrenter. Det finns ingen som är i närheten av henne. Hon vinner det här loppet med en gäspning.

Treåriga hingstar:
– Det står mellan Tactical Landing och Six Pack. Tactical Landing såg fruktansvärt fin ut senast och vann med Brian Sears åkandes. Six Pack är också en kanonhäst. Han springer aldrig ifrån dem, men gör alltid det han ska. Det kommer att bli en otrolig fajt.
– Mycket hänger nog på vem som kommer till ledningen och jag tippar att det blir Six Pack. Jag tror inte att Sears vågar ladda med Tactical Landning, men han kommer att ta sig fram på utsidan och sedan kommer det gå väldigt fort på bortre långsidan och hemåt. Vi får se vem av dem som är starkast.

Treåriga ston:
– Den här märrgruppen är otroligt stark och jag tror att det beror lite på vem som får loppet. Atlanta såg väldigt fin ut senast och är normalt huvudet högre än sina konkurrenter. Men Plunge Blue Chip är väldigt snabb och sedan har vi en intressant kuskändring på Phaetosive där Trond Smedshammer lämnar över tömmarna till George Brennan. Phaetosive är inte mycket sämre än de andra och det är inte Manchego heller. Men hon har fått ett dåligt spår och verkar inte riktigt ha den där toppformen som hon hade på vårkanten.

Öppna klassen:
– Anette Lorentzons Guardian Angel Ås är väldigt bra. Det är en topphäst. Cruzado Dela Noche gjorde ett otroligt bra lopp senast och Sears körde inte fullt på honom. Sears är en väldigt smart kusk som alltid sätter sig i bra position för att vinna och här tror jag att han måste hitta ett rygglopp åt Cruzado.

Äldre ston:
Ariana G är egentligen bäst i gruppen, men jag tyckte att hon skulle hållit undan senast. Emoticon Hanover var riktigt bra då och jag tror att det står mellan dem. Den andra avdelningen var väldigt billig. Alla gick trötta i mål utan att imponera.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS