Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bra chans om felfri

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Mattias Djuse uttalar sig om stallets chanser ikväll på Axevalla Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Axevalla arrangerar fina V64-tävlingar ikväll med stort fokus på unghästar i och med Breeders Crown och Silverstoet. Mattias Djuse har tre hästar till start under kvällen och uttalar sig här om deras möjligheter.

Publicerad:

- Faloria Boko (V64-1) var tyvärr sjuk näst senast i uttagningen till Stoderbyt, men kändes bra igen senast. Jag fick ta lite i henne i första sväng och hon galopperade, sedan var det bra tryck i hästen, men jag tvingades korrigera henne i sista kurvan och det blev ytterligare en galopp. Hon var gått gåendes då och bör ha gått framåt med loppet i kroppen. Hästen är startsnabb och fick ett passande utgångsläge. Målsättningen är att hon ska vara med bland de sex främsta och säkra en semifinalplats, säger Mattias Djuse som i Silverstoet tror på en framskjuten placering.

- Helloise Boko (V64-2) svarade för en riktigt vass avslutning senast i skymundan och gör bra prestationer hela tiden. Hon fick ett fint smygläge med bra ryggar och jag siktar på att ge henne ett lopp i ryggar igen. Med ett bra lopp är hon säkert med bland de tre främsta i mål, fortsätter Mattias Djuse som i loppet efter har sin bästa chans.

- Dartagnan Sisu (V64-3) var mycket fin i Kriteriet Consolation senast och känns fortsatt bra i lätta jobb hemma. Jag körde honom till ledningen näst senast med liknande förutsättningar och om det blir läge för det så kommer jag vara offensiv igen i ett försök att nå spets. Det går fortfarande inte att lita på honom och det råder alltid lite galopprisk, men går han felfritt är det min bästa chans under kvällen, avslutar Mattias Djuse.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.