Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hagoort om Ester Degli Dei i Breeders Crown

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Ester Degli Dei har vunnit sju lopp på åtta starter och en stor final. På lördag jagar hon segern i Breeders Crown för treåriga ston när V75 avgörs på Eskilstuna.
– Hon är ett proffs i allt hon gör och det är en av de bästa hästar jag har tränat – jag tror på henne igen, säger tränaren Paul Hagoort.

Av: Kanal 75
Publicerad:

Holländaren Paul Hagoort har hela Europa som sitt arbetsfält. Han firar stora framgångar var han än startar sina hästar och kommer mer än gärna till Sverige. I år har stallet kört in närmare sex miljoner kronor på svensk mark och tagit två storsegrar.

Julia Sisu vann Stosprintern i somras och bara någon månad senare vann Ester Degli Dei Premio Going Kronos, en final i Breeders Course. Bägge loppen hade 800.000 kronor i förstapris. 
– Det är stort att komma till Sverige och vinna lopp. Det finns flera riktigt duktiga tränare och kuskar och tuff konkurrens. Det gäller att ha bra hästar med sig, säger Paul Hagoort. 

”Hon är ett proffs” 

På lördag avgörs V75 i Eskilstuna och omgången omges av en jackpot på runt 50 miljoner kronor. Sporten håller mycket hög klass med Breeders Crown-finaler och Ester Degli Dei delar favoritskapet med Adriatica i finalen för de treåriga stona. 
– Jag var jättenöjd med hennes insats i semifinalen. Allt har varit bra efteråt och hästen känns fin i träningen och jag har inget att klaga på. 

Vad är det som gör henne så bra? 
– Hon är ett proffs i allt hon gör och har ett fantastiskt psyke. Sedan har hon hjärta, lungor och teknik som en topphäst ska ha. 

Hur högt håller du henne? 
– Det är en av de bästa hästarna jag har tränat, hur bra hon kan bli återstår att se. Framtiden ser ljus ut i alla fall. 

Kan hon utnyttja innerspåret? 
– Hon är startsnabb och spåret är bra tycker jag även om det sägs att innerspåret bakom bilen på Eskilstuna inte ska vara optimalt. Det taktiska överlåter jag till kusken, säger Hagoort som återigen låter Robin Bakker köra. 

Gör du några ändringar? 
– Nej, det blir barfota fram, öppet huvudlag och amerikansk vagn. 

Vågar du dig på en chansvärdering? 
– Jag har en bra häst och både hoppas och tror att hon är med och slåss om segern.

Joakim Brundin, Kanal 75

ANNONS

Ämnen i artikeln


  • Kanal 75

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.