Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nieminen överraskade i BC

Foto: MICKE GUSTAFSSON
Markku Nieminen. Foto: MICKE GUSTAFSSON

Två Breeders Crown-finaler för tvååringarna och fyra semifinaler för fyraåringarna kördes i Jyväskylä under lördagen.

Publicerad:

Markku Nieminens Tornapull (e. Like di Poggio) överraskade i finalen för tvååriga hingstar och valacker och spurtade till seger på 1.18,1a/2140 meter. Vinnaroddset landade på 36,15 gånger pengarna.
Club Nord Easy (e. Quite Easy) ledde och höll till andraplatsen. Förstapriset var 15 000 euro.

Leemark’s Giselle (e. International Chip) avancerade från andra ytter och vann finalen för tvååriga ston. Hästen kördes av tränaren Tapio Perttunen. Han köpte stoet för 1000 euro på en ettåringsauktion i Ypäjä.
Hannu-Pekka Korpi styrde Arctic Elsa (e. Express It) till andraplatsen.

Den första semifinalen för fyraåriga hingstar och valacken vanns av Tessa’s Devil (e. Tag The Devil) tillsammans med körande Iikka Nurmonen. Ricocone (e. S.J.’s Photo) spurtade till andraplatsen.
I den andra semifinalen regerade derbytvåan Next Direction. Att lotsa honom till seger blev en enkel uppgift för Iikka Nurmonen. Segertiden skrevs till 1.15,1a/2140 meter. Atupem (e. Andover Hall) var duktig som tvåa.

Pekka Korpi-tränade Free Me (e. Archduke Kemp) vann den första semifinalen för de fyraåriga stona. Hästen fick ett lopp i andra utvändigt och kunde sedan ta sig förbi B.W.T. Burnin Alive (e. Brad de Veluwe) och vinna på 1.16,5a/2140 meter.
Den andra semifinalen vanns av Callela Eliza (e. Love You). Markku Nieminen hittade tidigt till ledningen och därifrån vann Callela Eliza säkert på 1.15,3a/2140 meter.
Timo Nurmos-tränade Giselle de Veluwe (e. Brad de Veluwe) sprang i rygg på ledaren och var bra som tvåa.

Finalerna för fyraåringarna körs i Seinäjoki på lördag. Då är förstapriset 30 000 euro. 

TIMO MAHLAMÄKI

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.