Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

På bettet i BC-semin?

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Är Pasi Aikios Derbyvinnare Who's Who på bettet i BC-semifinalen på söndag? Foto: Maria Holmén/TR Bild

På söndag bjuder Solvalla upp till extra V75-omgång med uteslutande Breeders Crown-semifinaler på programmet och vi får bland annat njuta av både Kriterie- och Derbyvinnaren.

Publicerad:

Sammanlagt anmäldes 180 hästar fördelade på treåriga ston (43), treåriga hingstar och valacker (47), fyraåriga ston (46) och fyraåriga hingstar och valacker (44). Förra året anmäldes 185 hästar och motsvarande siffra 2016 var 182. Eftersom det bara finns plats för 36 hästar i respektive Breeders Crown-semifinal (tre heat i varje klass) blev i år 36 hästar tvångsstrukna.
Vilka hästar finns med då? Jo, vi noterar exempelvis att vinnaren av Svenskt Travderby (Who’s Who), Derbystoet (Run Chica Run), Kriteriet (Inti Boko) och Oaks (Conrads Rödluva) alla är anmälda. När det gäller treåriga hingstar och valacker saknas bland andra Conrad Lugauers kriterietvåa Campo Bahia och Svante Båths femma Attraversiamo (ej  anmäld till BC). I klassen för fyraåriga hingstar och valacker väljer Timo Nurmos att låta färske Europaderbyvinnaren Villiam stå över. Det kompenseras dock av att Daniel Redén plockar ut Perfect Spirit! Sammantaget får vi se de flesta av de allra bästa tre- och fyraåringarna i Sverige.
De fyra främsta från respektive BC-semifinal går vidare till finalerna i Eskilstuna den 11 november. Förstapriset i samtliga de fyra finalerna är 800.000 kronor.

Spårlottningen blir klar under eftermiddagen.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS