Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Romulus Tooma från bricka två

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Romulus Tooma efter seger på Solvalla. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

På måndag avgörs fyra Breeders Crown-försök på Färjestad. Dit reser Diederik Meilink med Romulus Tooma.

Publicerad:

I försöket för treåriga hingstar och valacker startar åtta hästar. Det blir Björn Goop som får stifta bekantskap med den treårige valacken för andra gången i karriären. Romulus Tooma har på sex starter i början av karriären vunnit fyra och aldrig varit sämre än tvåa. Bland annat var han tvåa i Svensk Uppfödningslöpning.

Bland de fyraåriga stona återfinns bland andra Marcus Schöns Secret Volo och Mattias Djuses Larah Westwood i startlistan.

Stallkamraten till den senare, Melba Westwood, finns med i försöket för de treåriga stona medan Roger Walmanns S.G.Dracarys gör årets andra start i försöket för de fyraåriga hingstarna och valackerna. Walmanns häst har sprungit in över 2,2 miljoner kronor och var bland annat tvåa i långa E3 förra året.

ANNONS

Startlista


Färjestad , Lopp 4

Breeders' Crown Treåriga Hingstar/Valacker • 2140 m • Autostart
Förstapris: 110 000 kr
Breeders' Crown Treåriga Hingstar/Valacker 3-åriga hingstar och valacker startberättigade i Breeders' Crown. Körsvenskrav kat. 2. Körsvenner födda 060408 eller tidigare. 2140 m. Autostart. 12 startande. Pris: 110.000-55.000-32.000-19.000-12.500-10.000-6.500-5.000 kr (8 prisplacerade). Lägst 1.500 kr till alla tävlande. Prispengar max total: 256.000 kr. Hederspris till segrande hästs ägare, tränare, körsven, uppfödare, hingstägare och hästskötare. Hederstäcke till segrande häst.

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.