Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Så tänker tränarna inför det stora slaget

Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL 75
Robert Berghs Diamanten har slagit både Rajesh Face och Cyber Lane vid tidigare möten. Söndagens final blir första gången alla tre möts samtidigt. Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL 75

Vi ställde fyra frågor till tränarna till derbyvinnaren Cyber Lane, Kungapokalvinnaren Diamanten och uppstickaren Rajesh Face för att få en ledtråd om vem som går segrande ur det unika mötet. 

Publicerad:

Frågorna vi ställde
1. Vad gör din häst speciell?
2. Vad säger du om året som gått? 
3. Hur bedömer du motståndarna? 
4. Hur ska du/ni vinna? 

Lutfi Kolgjini om Rajesh Face
1. ”För det första har en ett unikt steg. Det känns som att han svävar och aldrig landar med hovarna. För det andra har han en enorm styrka och moral då han som senast kan göra jobbet i andraspår utan att bry sig.” 
2. ”Han har egentligen bara gjort ett dåligt lopp och det var i Europaderbyt. I Derbyt var det surt att han galopperade från start på grund av en för lös bana, sedan körde jag med facit i hand för lugnt mot ledaren. Han stack med mig efter mål och det var då jag insåg det. I övrigt har jag varit mycket nöjd med honom och hästen har verkligen framtiden för sig.” 
3. ”Motståndet är helt klart tufft med flera fina hästar. Jag är dock säker på att jag inte skulle vilja byta häst med någon av dem.”
4. ”Han får sannolikt göra jobbet själv och då får han vinna loppet med hjälp av att han helt enkelt är bästa hästen.” 

Johan Untersteiner om Cyber Lane
1. ”Han är fruktansvärt snabb samtidigt som har en steglängd som är utöver det vanliga. Hästen tar helt enkelt ruskigt långa steg och det gör att han är väldigt bra.” 
2. ”Tidigt på säsongen siktade vi in oss på Derbyt som årets stora mål. Vi stod till exempel över Kungapokalen och Sprintermästaren bara för att han skulle vara på topp då. Så här i efterhand var det ju inga dumma beslut med tanke på att vi stod där som segrare.” 
3. ”Vi möter förstås flera bra hästar som jag har respekt för. De tre mest betrodda i loppet, där min häst ingår, tycker jag höjer sig lite över de andra och förmodligen är det vi som gör upp om segern.” 
4. ”Med tanke på att han är så pass snabb ut och biter ifrån sig bra i ledningen ser jag ingen anledning till att släppa den. Hästen vann ju Derbyt därifrån och den enda gången han förlorat från den positionen var han inte som bäst för dagen.”

Robert Bergh om Diamanten
1. Han har en enorm pondus och tro på sig själv.
2. Hästen har haft ett fantastiskt år där han löst finaler, resor, distanser, underlag och kniviga startspår på ett grymt sätt.
3. Det är ett startfält med massor av topphästar.
4. Han är helt komplett och det är hans styrka i loppen. 

Så har det gått i tidigare dueller mellan hästarna
Cyber Lane och Rajesh Face har mötts en gång – i Derbyt där Cyber Lane vann, Rajesh Face slutade femma efter galopp.
Cyber Lane och Diamanten har mötts två gånger – Diamanten har varit först i mål vid bägge tillfällena (Fyraåringstestet i Eskilstuna och fyraåringslopp på Solvalla). Rajesh Face och Diamanten har mötts tre gånger – Diamanten har varit först vid samtliga tillfällen (BC-semifinal ifjol, Fyraåringseliten och Sprintermästaren). 

ANNONS

Ämnen i artikeln


Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS